Andre Rieu, premiat la Gala 'Om între oameni': Simt că am o relație specială cu publicul din România

| 13 ian, 22:16

Violonistul Andre Rieu, care a primit marți premiul internațional "Prietenii României", în cadrul Galei Premiilor de Excelență "Om între oameni", a mărturisit, într-un mesaj video, că are o relație specială cu publicul din România.

Artistul nu a fost prezent la evenimentul ce a avut loc la București, dar a trimis un mesaj înregistrat.

"La vârsta de 66 de ani m-am îndrăgostit din nou de România și de români. În timpul celor șapte concerte (de anul trecut — n.r.) am fost impresionat de spectatorii români. Simt că am o relație specială cu acest public", a declarat Andre Rieu, în timp ce în spatele său rulau imagini de pe DVD-ul "Live în București". Acest DVD a fost lansat de către artist la sfârșitul anului trecut în beneficiul victimelor tragediei de la club Colectiv.

"Românii au fost afectați, la sfârșitul lui octombrie, de o tragedie ce a fost în jurnalele de știri din întreaga lume. Am fost profund șocat de ce s-a întâmplat la club Colectiv. Tot ce vă pot oferi este muzica mea și sper ca suma strânsă din vânzările DVD-ului meu îi vor ajuta pe toți cei afectați", a adăugat artistul, care a mai spus că îi așteaptă pe români la concertul său din iunie, din Piața Constituției.

Artistul a arătat că premiul venit din partea românilor îl face "foarte mândru".

Printre laureații ediției actuale a Galei Premiilor de Excelență în Civism "Om între oameni" s-au aflat de asemenea: Ilie Năstase, care a primit premiul Excelență în sport, Dumitru Prunariu, care a primit premiul "Aspirație și cutezanță", Dorel Vișan — premiul "Magia Cuvântului", Mircia Dumitrescu — premiul "Patriarhul Artelor", Nicolae Tănase — premiul "Spiritualitate și har", Nicolae Zamfir — premiul "Știința mileniului trei" și cadrele medicale care au ajutat victimele de la Colectiv — premiul "Medicina — corifeii vieții".

Gala Premiilor de Excelență în Civism "Om între oameni" a fost organizată la inițiativa primarului Neculai Onțanu și a Primăriei sectorului 2 cu sprijinul Fundației Naționale pentru Știință și Artă, aflate sub egida Academiei Române. Evenimentul a avut loc marți, la Sala "Studio" a Teatrului Național București.

Nominalizările au aparținut juriului care i-a inclus pe Neculai Onțanu, primarul sectorului 2, ÎPS Ciprian Câmpineanul, arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, academicianul Eugen Simion, președintele Fundației Naționale pentru Știință și Artă, și academician Maya Simionescu, vicepreședintele aceleiași fundații.

loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO
h
Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ