Andreea Paul (PNL): Pensiile speciale au creat privilegii şi disproporţii mari în sistem

| 01 sep, 11:18

Deputatul PNL Andreea Paul consideră că pensiile speciale au creat privilegii şi disproporţii mari în sistemul public de pensii.

Ea afirmă că nu a susţinut niciodată pensiile speciale ale parlamentarilor, iar propunerea PNL pentru eliminarea acestora este corectă şi necesară. 

"Pensia specială medie civilă este de două ori mai mare decât cea militară şi de şapte ori mai mare decât pensia medie din sistemul de asigurări sociale de stat. Pensiile speciale au creat privilegii şi disproporţii mari în sistemul public de pensii. Numărul beneficiarilor de pensii speciale se ridică, în România, la 161.661 de persoane, iar fondul total de pensii speciale este de 6,5 miliarde de lei în acest an. Dintre aceştia, 154.052 sunt pensionari militari şi 7.609 pensionari civili (diplomaţi, magistraţi, grefieri, funcţionari publici parlamentari, personal aeronautic, auditori - Curtea de Conturi). Fondul pensiilor speciale al militarilor se ridică la 5,9 miliarde lei, ceea ce înseamnă o pensie specială militară medie de 3.226 lei pe lună. Fondul pensiilor speciale în cazul civililor se ridică la 588 de milioane de lei, ceea ce înseamnă o pensie specială civilă medie de 6.438 lei pe lună. Aşadar, pensia specială medie civilă este de două ori mai mare decât pensia specială medie militară şi de şapte ori mai mare decât pensia medie din sistemul de asigurări sociale de stat", spune Andreea Paul. 

Deputatul liberal susţine că astfel de decalaje în sistemul public de pensii nu sunt acceptabile. 

"Principiul contributivităţii este unul corect şi echitabil faţă de cetăţenii României. Nu am susţinut niciodată pensiile speciale ale parlamentarilor şi cred că propunerea PNL pentru eliminarea acestora este corectă şi necesară", precizează deputatul PNL.

loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO
h
Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ