Angajații ISU cercetaţi în cazul Colectiv rămân în arest

| 28 dec, 13:41

Cei doi foşti angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă din Capitală, care au permis funcţionarea ilegală a clubului Colectiv, rămân în arest, au decis judecătorii Curţii Militare de Apel Bucureşti.

Magistraţii au menţinut astfel o decizie luată anterior de colegii lor de la Tribunalul Militar. În motivarea deciziei instanţei Tribunalului Militar, cei doi au fost acuzati și că nu şi-au anunţat superiorii de existenţa localului.

Totodată, ei sunt acuzaţi că ar fi păgubit unitatea de pompieri din Bucureşti cu 30.000 de lei pentru că au fost neglijenţi, nu i-au amendat pe patroni şi chiar s-au oferit să-i ajute cu documentele necesare obţinerii avizelor, deşi clubul lor nu respecta niciun fel de norme pentru protecţia impotriva incendiilor.

Foştii angajaţi ai ISU Bucureşti vor fi duşi în penitenciar, întrucât sunt deja trimişi în judecată, notează Digi24.

Procurorii militari de la DNA au reușit într-o lună să încheie cercetările în această parte a dosarului Colectiv. Cei doi angajați de la ISU, cu gradul de căpitan, sunt acuzați de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

Procurorii susțin că, în perioada septembrie 2014 - primăvara anului 2015, George Matei și Antonina Radu, în calitate de ofițeri-inspectori în cadrul ISU București, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, cu bună știință, nu și-au îndeplinit obligațiile ce decurgeau din conținutul prevederilor legale privind prevenirea și apărarea împotriva incendiilor, deși au luat cunoștință și au constatat faptul că SC Colectiv Club SRL București desfășura activități specifice unui club fără a deține aviz/autorizație de securitate la incendiu.

Concret, cei doi au permis funcționarea în continuare a societății în condițiile constatate și nu au întreprins nicio măsură pentru intrarea în legalitate din acest punct de vedere, aducându-se astfel atingere drepturilor și intereselor legitime ale mai multor persoane fizice și ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Potrivit procurorilor, deși au făcut mai multe deplasări la clubul Colectiv, George Matei și Antonina Radu nu au întocmit niciun act de control și nu au întreprins vreo măsură pentru ca SC Colectiv Club SRL să fie luată în evidență de către ISU București ca funcționând fără aviz/autorizație de securitate la incendiu, așa cum erau obligați de actele normative ce reglementează activitatea în domeniu.

Mai mult, George Matei și Antonina Radu s-au oferit să-i ajute pe patronii clubului Colectiv cu întocmirea dosarului PSI, deși știau că există nereguli, dar nu le-au raportat superiorilor despre existența localului respectiv, au reținut anchetatorii.

Cei doi au efectuat controale pe platforma fostei fabrici Pionierul, însă nu au raportat despre vreo verificare făcută la clubul Colectiv.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ