Angajaţii Volkswagen vor primi bonusuri pentru 2015 în ciuda scandalului emisiilor

| 03 mar, 20:27

Grupul german Volkswagen va plăti angajaţilor bonusuri pentru 2015, în ciuda costurilor legate de scandalul emisiilor, a anunţat, joi, Bernd Osterloh, şeful consiliului angajaţilor VW, transmite Reuters.

"Schimburile suplimentare şi orele lucrate peste program au fost ceva obişnuit în 2015. Şi angajaţii au fost alături de companie în cazul Dieselgate (scandalul emisiilor)", a explicat Bernd Osterloh, într-o scrisoare adresată angajaţilor VW. 

Osterloh susţine că, împreună cu directorul general al VW, Matthias Mueller, a stabilit ca angajaţii locali - aproximativ 100.000 - să fie recompensaţi cu bonusuri, a căror valoare urmează să fie stabilită. 

Anul trecut, angajaţii locali de la fabricile VW din vestul Germaniei au obţinut fiecare un bonus de 5.900 de euro. 

Oficialii Audi, divizia de lux a VW, au informat că vor plăti în medie angajaţilor de la fabricile din Ingolstadt şi Neckarsulm un bonus de 5.420 euro (5.890 dolari), în scădere de la 6.540 euro în 2014. 

La Bursa de la Frankfurt, acţiunile Volkswagen au scăzut joi cu 1,9%, la 113,55 euro. Scandalul motoarelor trucate, cel mai grav din istoria Volkswagen, a izbucnit în 18 septembrie, iar VW a pierdut peste 20 miliarde de euro din capitalizarea bursieră. Anul trecut, Volkswagen a informat că a pus deoparte 6,5 miliarde de dolari pentru a face faţă costurilor scandalului emisiilor. 

Grupul Volkswagen este implicat într-un scandal de amploare, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane în Germania) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. La rândul său, Audi a recunoscut că în cazul său 2,1 milioane de maşini pe plan global au fost echipate cu acel software care permitea vehiculelor să îndeplinească standardele referitoare la poluare în timpul testelor dar nu şi în timpul operaţiunilor normale.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ