ANI cere din nou revocarea din funcţie a deputatului Petre Roman

| 02 feb, 18:42

Agenţia Naţională de Integritate a cerut din nou Camerei Deputaţilor o solicitare de revocare din funcţie a deputatului Petre Roman.

Noua solicitare vine în contextul în care Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a amânat luni o decizie în privinţa incompatibilităţii deputatului PNL Petre Roman. Acesta urmează să ceară Biroului Permanent să solicite ANI un punct de vedere privind documentele depuse de Roman, care susţine că procesul în cazul său nu s-a încheiat.

"Cel mai recent raport al Comisiei Europene privind progresele înregistrate de România în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare critică procedura de încetare a mandatelor privind membrii Parlamentului, respectiv cazul foştilor senatori Mircea Diaconu şi Mora Akos, precum şi a fostului deputat Sşefan Bucur Stoica. În acelaşi raport se menţionează faptul că «aplicarea de către Parlament a deciziilor ANI (şi anume a celor care au fost confirmate în instanţă) este în continuare inegală, în ciuda speranţei că reformele vor spori gradul de aplicare automată a acestora. Într-un caz emblematic soluţia n-a fost găsită decât după ce senatorul în cauză şi-a dat demisia»", prezintă ANI într-un comunicat de presă.

Citeşte şi: Se cere revocarea din funcţie a lui Petre Roman

Petre Roman i-a anunţat pe membrii comisiei că nu este de acord cu punctul de vedere al ANI potrivit căruia nu ar fi contestat raportul privind incompatibilitatea sa şi susţine că două certificate de grefă de la Tribunalul Bucureşti şi Curtea de Apel Bucureşti dovedesc că a solicitat în instanţă anularea raportului ANI.

În martie anul trecut, ANI a constatat că Petre Roman a fost în incompatibilitate din 20 decembrie 2012, întrucât deţinea, simultan, funcţia de deputat şi calitatea de persoană fizică autorizată.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ