ANI: Deputatul Gheorghe Vlad Nistor, declarat incompatibil

| 06 mai, 14:51

Fostul director general al Institutului Diplomatic Român, deputatul Gheorghe Vlad Nistor, a fost declarat incompatibil de către ANI.

În perioada 29 aprilie 2010 - 01 octombrie 2012 a deținut, simulan cu funcția de decan al Facultății de Istorie (Universitatea din București), funcțiile de director al Institutului de Studii

Diplomatice dar și cea de director al Departamentului de Istorie Antică, Arheologie și Istoria Artei, ambele din cadrul aceleiași facultăți, potrivit unui comunicat ANI remis Agerpres.

Nistor a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere pentru a-și exercita dreptul la apărare. 

"Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat (...) încălcarea obligațiilor legale privind (...) starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară și se sancționează potrivit reglementării".

Mai precis, acesta nu mai are dreptul de a exercita o funcție sau o demnitate publică timp de trei ani de la data eliberării din funcția respectivă sau nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de trei ani de la încetarea mandatului.
Citeşte şi: Gest fără precedent. Un deputat revocat din funcție cere să fie primit din nou în Parlament

 

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ