ANI: Primarul interimar din Râmnicu Vâlcea, în stare de incompatibilitate

| 26 mai, 18:10

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a stabilit că Ion Gigi Matei, viceprimar cu atribuţii de primar al oraşului Râmnicu Vâlcea, se află în stare de incompatibilitate, întrucât deţine şi funcţia de administrator la patru societăţi comerciale.

Potrivit unui comunicat al ANI, Ion Gigi Matei se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 21 iunie 2012, întrucât deţine simultan funcţiile de viceprimar (cu atribuţii de primar) şi administrator al SC Andistar SRL, SC Edition Construct, SC Top Trans SRL şi SC Edition Filiala Babeni SRL, încălcând dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003. 

ANI mai transmite că alţi cinci aleşi locali au încălcat regimul juridic al incompatibilităţilor sau al conflictului de interese. 

Astfel, Andrei Peti, viceprimar al municipiului Târgu Mureş, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 13 iunie 2013 - 19 noiembrie 2014, întrucât a deţinut simultan şi funcţia de membru în consiliile de administraţie la Şcoala Gimnazială "Dr. Bernady Gyorgy", Grădiniţa cu program prelungit "Ştefania" şi Grădiniţa cu program prelungit nr.16/15. 

Marius Vasile Screciu, viceprimar al municipiului Drobeta Turnu Severin, a fost declarat în conflict de interese, deoarece, în perioada exercitării mandatului, a participat la deliberarea şi adoptarea unei hotărâri a Consiliului Local, din data de 31 mai 2013, în baza căreia a fost încheiat un contract de închiriere între Primăria Drobeta Turnu Severin şi filiala judeţeană Mehedinţi a unui partid politic, în cadrul căreia Screciu deţine funcţia de preşedinte. 

Luminiţa Vlădescu, viceprimar al municipiului Medgidia, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 22 iunie 2012 - 3 iulie 2014, întrucât a deţinut simultan şi funcţiile de administrator al SC Consult Contab SRL şi membru în Consiliul de Administraţie al Colegiului Tehnic Nicolae Titulescu Medgidia. 

Aurel Tudor, viceprimar al comunei Afumaţi, judeţul Ilfov, s-a aflat în conflict de interese, deoarece a participat la deliberarea şi adoptarea a trei hotărâri ale Consiliului Local Afumaţi cu privire la Asociaţia "Fotbal Club Afumaţi", asociaţie în cadrul căreia deţinea calitatea de membru fondator. 

Totodată, Aurel Tudor a semnat în calitate de viceprimar trei contracte de lucrări/servicii, încheiate de primărie cu SC Lan Electric Instal SRL, în cadrul căreia soacra lui deţine calitatea de asociat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ