ANRP anunță începerea plății despăgubirilor pentru Cadrilater, Basarabia și Bucovina de Nord

| 04 mar, 21:38

Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților (ANRP) a început transmiterea titlurilor de plată pentru prima tranșă a despăgubirilor acordate titularilor de dosare soluționate constituite în baza Legii nr. 9/1998 (Cadrilater) și Legii nr. 290/2003 (Basarabia, Bucovina de Nord și Ținutul Herța).

Titlurile de plată vor fi onorate în cel mult 180 de zile de la emiterea acestora de către Ministerul Finanțelor Publice, prin unitățile CEC Bank.

Citeşte şi: Raport: Câţi bani a dat ANRP foştilor proprietari în 2014

"Potrivit Legii nr. 164/2014, plata despăgubirilor stabilite prin hotărâri ale comisiilor județene/Comisiei municipiului București pentru aplicarea Legii nr. 290/2003, respectiv prin ordin emis de șeful Cancelariei Prim-ministrului sau decizia de plată emisă de ANRP, în temeiul Legii nr. 9/1998, se efectuează în ordinea cronologică a emiterii acestora, în tranșe anuale egale, eșalonat, pe o perioadă de 5 ani, începând cu 2015", se arată în comunicatul ANRP.

Cuantumul unei tranșe nu poate fi mai mic de 20.000 lei.

Tag-uri: anrp
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
05 mar, 07:44
Anton
legea 165/2013
Cand incepe plata ministerul de finante pt titlurile de plata emise anul acesta la hotarari vechi de 8 ani si peste ? Se pare ca nu este interesat dl. Ponta sa ne dea acei amarati de bani, plateste in avans altora dar noua nu, cica legea prevede 180 zile ! E drept ca e greu sa dai un minim de cate 5000 ron fata de milioane de euro . Doresc lui Ponta si ai lui sa aiba parte de drama celor ce asteapta aceasta suma modica pt a-si rezolva probleme vitale.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ