Antonescu, aberant: Cica PSD nu ma vrea preşedinte şi de aia fac scandal

| 17 feb, 2014

De la declanşarea crizei din USL, ca urmare a orgoliilor exacerbate ale lui Crin Antonescu, liderul liberal nu dă niciun semn cum că ar vrea să aplaneze disensiunile. Ba chiar din contră. Cu fiecare zi ce trece, Crin Antonescu mai scoate din tolbă câte o săgeată otrăvită pe care o lansează în direcţia partenerilor de guvernare.

Ţintele predilecte sunt PSD-ul, premierul Victor Ponta şi, mai nou, Daniel Constantin, liderul PC intrând în vizorul lui Crin Antonescu pentru că a cutezat să scoată la iveală angajamentele pe care preşedintele PNL le-a încălcat cu bună ştiinţă în relaţia cu conservatorii.

Deşi tensiunile din USL sunt deja de notorietate, Crin Antonescu ţine cu tot dinadinsul să se asigure că USL va eşua. O confirmă recentele declaraţii prin care sugerează că PSD nu-l va susţine în confruntarea prezidenţială. ”Eu cred că, pentru toţi observatorii vieţii politice şi oamenii obişnuiţi, este limpede că PSD nu are de gând să-şi ţină cuvântul. (....) Ca să mă întrebaţi dacă eu cred că PSD are cel mai mic gând să mă susţină la preşedinţie e comic. Ar fi comic răspunsul meu că da”, a susţinut Crin Antonescu, vineri seară, într-o intervenţie telefonică la Antena 3. Crin Antonescu a adăugat că nu a stat şi nu stă "într-un fel de dependenţă de capacitatea PSD de a-şi ţine cuvântul".

Mesajul liderului liberal devoalează, de fapt, agendea paralelă în care funcţionează Crin Antonescu. Nici când USL se află pe marginea prăpastiei, şeful PNL nu pare dispus în a purta un dialog constructiv cu liderii coaliţiei de guvernare, ci aduce în prim-plan aceeaşi temă – propria sa candidatură la prezidenţiale. În altă ordine de idei, toate celelalte teme prioritare pentru populaţie sunt trecute într-un plan secund, Crin Antonescu intrând prematur într-o campania electorală pentru Cotroceni.

Îngrijorarea şi nerăbdarea lui Crin Antonescu pe tema candidatului USL la preşedinţie au condus la o situaţie bizară în interiorul coaliţiei. PSD a acceptat inclusiv aberaţii precum aceea ca numele lui sa fie precizat drept candidat al USL. Nici în aceste condiţii preşedintele liberalilor nu este mulţumit şi continuă seria atacurilor la adresa partenerilor de guvernare, ignorând complet că adevăratul adversar al USL este Traian Băsescu, nu Guvernul, şi nici Victor Ponta.

Poate că întregul scandal generat de Crin Antonescu porneşte tocmai de la concesia PSD care a parafat oficial în cadrul protocolului că nu ţinteşte funcţia de preşedinte al României. Iar când preşedintele PNL nu mai are adversari atunci îşi creează unii în mod artificial. Un mod de acţiune care seamănă izbitor cu strategiile actualului “locatar” al Palatului Cotroceni, Traian Băsescu fiind cel care identifica motive de conflict pentru a declanşa adevărate războaie cu împotriva partenerilor alături de care a ajuns la putere.

Jocul de-a puterea vizat de Crin Antonescu are însă efecte nocive asupra guvernării. În timp ce preşedintele liberal îşi imaginează cum va fi sau nu preşedinte al României, populaţia aşteaptă ca USL să îşi asume angajamentele. Dimensiunea guvernării îi este însă complet străină liderului PNL care este incapabil să privească dincolo de mizele personale. Iar în calitate de candidat la preşedinţie, Crin Antonescu va deconta aceste jocuri prin care demonstrează că ignoră cu bună ştiinţă agenda cetăţenilor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
17 feb, 2014
cantautor
Dle Plop,
pe surse,cum va place voua..
cica ala micu "ia in calcul" sa renunte la nominalizarea de viceprim...
cica,pentru tara!
cam aberant,nu?
17 feb, 2014
Alex
.
Pai nu te vrea nimeni presedinte. ponta e de 1000 de ori mai capabil decat tine!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ