Antonescu: Creşterea accizei la carburanţi este o împovărare a coşului zilnic de consum

| 04 noi, 2013

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că o creştere a accizei la carburanţi este o împovărare a coşului zilnic de consum.

'Se generează o creştere de preţ la benzină şi motorină. Aceste lucruri sunt o împovărare a coşului zilnic, cel puţin al celor care, şi sunt foarte mulţi, circulă pe şoselele patriei, care consumă benzină şi motorină. Există două lucruri aici de spus. Nu este vorba de o mărire de taxă, deci ceva care să blocheze dezvoltarea economică pe deoparte, pe de altă parte această mărire de acciză va avea probabil şi o consecinţă, în sensul dezvoltării. Vorbim de drumuri regionale şi de autostrăzi', a spus Antonescu la Palatul Parlamentului.

În ceea ce priveşte salariul minim, acesta a precizat că nu este vorba doar de creşterea acestuia.

'Nu vorbim numai de mărirea salariului minim. Vorbim şi de mărirea salariilor unor categorii de bugetari, după părerea mea un semnal şi un demers important cum ar fi rezidenţii în sistemul de sănătate, medicii rezidenţi, profesorii debutanţi, o preocupare pentru acest segment tânăr şi calificat de a le îmbunătăţi condiţia materială pentru că aveau salarii foarte mici. Este vorba de măriri semnificative în raport cu ce au acum. Sigur, asta nu-i duce la nişte salarii fabuloase dar este o intenţie şi un semnal pe care Guvernul îl dă. În aceste creşteri salariale nu vorbim doar de creşterea salariului minim, ci şi de creştere a acestor categorii. De asemenea, este vorba şi de o sporire considerabilă aproape de o triplare a unor sume bugetare alocate investiţiilor de la nivelul administraţiilor publice locale. Este vorba de plata unor arierate, deschiderea unor investiţii. Sunt eforturi de pe urma cărora cetăţeni români vor avea de câştigat sau beneficii. (...) După calculele care s-au făcut (creşterea salariului minim se va resimţi la cetăţeni, chiar dacă acciza la carburanţi poate crea inflaţie - n.r.), da. Această mărire, fără a fi îndestulătoare dar va fi resimţită ca o mărire, adică nu vor da pe pere ce iau pe mere', a mai afirmat preşedintele PNL.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
05 noi, 2013
pizdiza popa
pe tine de pe care centura te-au scos ?
alta valoare o suge la costin ilie sclavul lui sebi guitza

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ