Antonescu: Subscriu la ideea lui Liviu Dragnea că sunt destule de clarificat în USL

| 27 sep, 2013

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, la Satu Mare, că subscrie la ideea liderului PSD Liviu Dragnea că sunt destule lucruri de clarificat în interiorul USL pentru a putea merge mai departe.

"Subscriu la ideea că sunt destule lucruri de clarificat în interiorul Uniunii pentru ca să putem merge mai departe aşa cum ne-am angajat în faţa cetăţenilor României care ne-au dat votul", a declarat Antonescu, citat de Mediafax.

El a menţionat că subiectul legat de legile electorale nu este cuprins în programul de guvernare, dar a existat o înţelegere la nivelul USL pentru o discuţie "despre pachetul de legi electorale".

Preşedintele PNL a afirmat că, de regulă, iniţiativele majore trebuie discutate în conducerea partidului, motiv pentru care subiectul iniţiativei propuse de parlamentarii PNL a fost ridicat în şedinţa BPN de săptămâna trecută.

Antonescu a mai spus că sunt trei acte politice majore care au făcut şi fac efecte "neplăcute" şi în cazul cărora nu a existat consultare la nivelul USL. Antonescu a precizat că nu vrea să le nominalizeze public, ci îi va transmite vicepremierului Liviu Dragnea personal.

Liderul PNL a făcut această declaraţie răspunzând unei întrebări referitoare la declaraţiile lui Liviu Dragnea despre iniţiativa parlamentarilor PNL.

Vicepremierul Liviu Dragnea, ministru al Dezvoltării Regionale, a declarat, vineri, că PSD nu susţine iniţiativa PNL de modificare a legii administraţiei locale şi consideră că trebuie o discuţie cu PNL cât mai curând pentru ca lucrurile să fie tranşate cât mai rapid, dacă se merge mai departe cu "acest USL", scrie România TV.NET.


Liderul liberal susţine alegerea primarilor şi a şefilor de CJ în două tururi de scrutin

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că el personal susţine alegerea primarilor şi a şefilor de CJ în două tururi de scrutin, după cum susţine revenirea la alegerea pe liste a deputaţilor. În plus, liderul PNL s-a pronunţat împotriva revenirii la sistemul alegerii indirecte a şefilor de CJ de către consilierii judeţeni şi a pledat pentru introducerea aceluiaşi sistem de vot direct în două tururi de la primari şi în cazul preşedinţilor de CJ.

Liderul liberal a amintit că reintroducerea sistemului de alegere în două tururi de scrutin a primarilor ar nemulţumi foarte mulţi primari ai PNL în funcţie care "nu îndrăgesc foarte mult ideea asta".

Antonescu a susţinut că i se pare normal să existe două tururi de scurtin la primari, deoarece în acest sistem s-ar asigura reprezentarea mai bună a voinţei electorale, iar modificarea legii electorale în acest sens nu va însemna favorizarea unui partid sau altul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ