Antonescu: sunt singurel, bing, bang...

| 02 dec, 2013

Parada de 1 decembrie a reprezentat o bună ocazie pentru a vedea cine pe cine mai susţine. Politicienii strânşi în tribunele de la Arcul de Triumf s-au grupat strategic în jurul celor alături de care au vrut să fie văzuţi.

Cum era de aşteptat, singurul care s-a poziţionat lângă Traian Băsescu a fost preşedintele Republicii Moldova, şi acesta probabil din cauza regulilor de protocol, iar în rest, niciun alt politician român. Probabil cei care până acum se afişau cu mândrie alături de preşedinte n-au vrut să rişte, având în vedere evenimentele de anul trecut, când Băsescu a fost huiduit de mulţime.

La paradă au participat şi cei doi co-preşedinţi ai USL, Crin Antonescu şi Victor Ponta. Dacă premierul a fost înconjurat de miniştrii PSD prezenţi la paradă, dar şi de alţi lideri ai PSD, precum şi de liderul PC, Daniel Constantin, Antonescu a preferat compania unor „foşti”: fostul preşedinte Emil Constantinescu, şi fostul premier Petre Roman (sau aceştia au acceptat compania sa). Singurul ministru liberal, deşi la paradă au fost prezenţi mai mulţi, care a stat pe lângă liderul PNL, a fost Daniel Chiţoiu, dar până şi acesta mai trăgea cu ochiul din când în când către zona în care se afla Ponta.

Aceste alegeri ale politicienilor, lângă cine să se afişeze, spun multe. În primul rând, încă o dată se observă unitatea social-democraţilor, care s-au grupat în jurul preşedintelui partidului. La fel, avem o nouă dovadă a dezordinii din PNL, fiecare liberal fiind ocupat cu ale lui. Mai mult, dacă la Ponta se poate spune că a fost un adevărat pelerinaj, chiar dacă Antonescu este cel care s-a comparat cu sfintele moaşte, la Băsescu şi la preşedintele PNL nu prea s-a înghesuit lumea.

În concluzie, la parada de 1 decembrie de anul acesta am văzut o transpunere în realitate a rezultatelor sondajelor de opinie. Cel care are cele mai bune scoruri, premierul Victor Ponta, a fost şi cel mai căutat politician, în timp ce Crin Antonescu şi Traian Băsescu, aflaţi un pic mai jos în clasament, au fost mai degrabă nefrecventabili.

După acest eveniment Antonescu ar trebui să tragă învăţăminte şi să se gândească bine dacă strategia sa, de a-şi ataca în mod constant partenerii de alianţă, este cea mai bună. A rămas singur în USL, Ponta având de partea sa PSD, PC şi UNPR, iar la cum merg lucrurile, va rămâne singur şi pe scena politică.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
02 dec, 2013
cantautor
o minunatie de analiza politica...
cred ca o sa devii un mare ziarist..
bing,bang....

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ