Antonescu nu mai are simțul ridicolului

| 02 dec, 2013

PNL a contribuit la scorul înregistrat de USL în alegerile din decembrie 2012, dar de aici și până la a aspune că liberalii lui Crin Antonescu ”l-au făcut” prim-ministru pe Victor Ponta este o distanță uriașă.

După ce pentru o scurtă perioadă a părut că președintele PNL a înțeles necesitatea abandonării discursului agresiv la adresa partenerilor de alianță, Crin Antonescu și-a dat din nou în petic sâmbătă, la Bacău, în fața Delegației Permanente a filialei locale.

"Noi l-am facut pe Ponta prim-ministru – nu am pledat pentru nimeni cum am făcut-o pentru el. PNL-ul este la zi cu obligațiile sale și trebuie să se recunoască acest lucru și trebuie să ni se mulțumească” a spus liderul liberal. Totodată, Crin Antonescu a ținut să precizeze: ”Candidatura mea cu sprijinul PSD nu e un bacșiș pe care mi-l dau colegii. Ei au insistat ca această candidatura să fie asumată de mine. Ponta trebuie să țină minte ca umbla cu mine ca și cu sfintele moaște”, și-a încheiat tirada Crin Antonescu.

Aroganța acestor declarații este de-a dreptul izbitoare. Desigur, PNL a contribuit la scorul înregistrat de USL în alegerile din decembrie 2012, dar de aici și până la a aspune că liberalii lui Crin Antonescu ”l-au făcut” prim-ministru pe Victor Ponta este o distanță uriașă. Preluarea guvernării de către USL ar fi fost cu adevărat imposibilă fără PSD și era firesc ca formațiunea social-democrată, care a obținut cele mai multe mandate din partea alegătorilor, să dea primul ministru.

PSD s-a înhămat să ducă principala responsabilitate a guvernării, în timp ce liberalii au primit un număr egal de ministere cu al social-democraților. Mai mult, cu toate că prestația miniștrilor liberali a fost de multe ori sub așteptări, Victor Ponta nu s-a dezis niciodată de aceștia. În schimb, sub oblăduirea lui Crin Antonescu, PNL a ieșit de nenumărate ori la atac împotriva premierului, a miniștrilor social-democrați sau a proiectelor asumate în mod comun la nivelul cabinetului. Este suficient să ne reamintim în acest sens de modul în care liberalii s-au dezis de proiectul Roșia Montană după ce reprezentanții lor din cabinet l-au votat, sau, mai nou de scrisoarea trimisă premierului de mai mulți președinți de consilii județene liberali, privind desfășurarea procesului de descentralizare.

Ca urmare, PNL este oricum, numai cu obligațiile îndeplinite ”la zi” față de partenerii de guvernare, nu. După ce i-a lăsat în nenumărate ori pe social-democrați să ducă singuri greul guvernării, prin jocul de-a opoziția la putere practicat în mod constant în ultima perioadă de către formațiunea pe care o conduce, Crin Antonescu nu mai are niciun fel de legitimitate să le ceară social-democraților să se înhame cuminți la campania sa pentru Palatul Cotroceni.

În plus, judecând după comportamentul pe care îl afișează, este din ce în ce mai clar că nici nu are ce să caute acolo. Românii au arătat fără echivoc, încă de la referendumul din vara anului trecut, că nu mai vor în fruntea țării un președinte precum Traian Băsescu. Or, Crin Antonescu devine din ce în ce mai clar un alter-ego al acestuia, așa pus mereu pe harță și gata oricând să își înjunghie pe la spate aliații, precum se dovedește în ultima perioadă.

În plus, președintele PNL afișează un orgoliu de-a dreptul nemăsurat, dovadă faptul că se referă la propria sa persoană drept ”sfintele moaște”. Ridicolul este cu atât mai mare cu cât Crin Antonescu nu a avut niciodată vreo cotă cu adevărat ridicată de popularitate, fiind perceput mai degrabă ca un lider neserios și neimplicat, care preferă siestele prelungite și vacanțele decât să se bată pentru realizarea unui proiet atât de important precum reforma constituțională.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
02 dec, 2013
cantautor
vorbe goale...
"proiete"(stiu,tasteaza repede,sa-si ia banii de mos Nicolae)
a inceput si Antonescu sa foloseasca munitia...?
e orgolios...e ridicol....pai nu stiati?
l-ati inhamat la caruta....a fost bun
acum ,nu mai corespunde...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ