Antonescu: Tăriceanu va candida dacă îl va susţine cineva mai mare, totdeauna a făcut asta. Dacă-i dă voie PSD

| 19 apr, 14:00

Călin Popescu-Tăriceanu va candida la alegerile locale "dacă îl va susţine cineva mai mare", a afirmat marţi senatorul PNL Crin Antonescu.

"Dl Tăriceanu va candida dacă îl va susţine cineva mai mare, totdeauna a făcut asta. Adică, dacă PSD îi va da voie să candideze sau îl va pune să candideze, atunci va candida. Dacă nu, nu", a declarat Antonescu la Senat, întrebat cum comentează o eventuală candidatură a preşedintelui Senatului la Primăria Capitalei. 

În ceea ce priveşte intrarea în cursa electorală a lui Traian Băsescu, Antonescu crede că este vorba doar despre "o agitaţie". 

"Nu este problema mea şi cred că scopul d-lui Băsescu este această agitaţie în jurul acestei dileme sau pseudo-mister", a spus el. 

Referindu-se la avizarea lui Dan Mihalache ca ambasador al României în Marea Britanie, fostul lider al PNL a subliniat că a lucrat foarte bine cu acesta. 

"Eu am lucrat cu Dan Mihalache, am avut o bună părere despre capacităţile intelectuale, politice ale lui Dan Mihalache. Am salutat, spre deosebire de mulţi băsişti şi para-băsişti, faptul că preşedintele Iohannis a lucrat cu domnia sa la Administraţia Prezidenţială şi sper că va fi un ambasador bun", a arătat senatorul.

Întrebat cum vede o înscriere în PNL a premierului Dacian Cioloş, Crin Antonescu a afirmat că acesta ar fi un candidat semnificativ, adăugând că o astfel de posibilitate este departe. 

"Ar fi două condiţii: să se înscrie în PNL şi să dorească să-şi asume această postură. Cred că ar fi unul dintre candidaţii semnificativi, dar suntem departe de asta", a mai arătat Antonescu. 

În cazul lui Marian Munteanu, acesta spune că o funcţie de primar general al Capitalei îi conferă dreptul de a candida la şefia PNL, nu şi preşedinţia de drept a partidului. 

Cât despre scăderea în sondaje a preşedintelui Klaus Iohannis, Antonescu apreciază că nu este nimic dramatic. 

"Nu consider dramatic. Fluctuaţiile în ceea ce priveşte preşedinţii sunt normale, nu e primul caz la dl Iohannis. A existat şi o aşteptare enormă. Aşa cum în mod spectaculos, neaşteptat a venit un puseu, o creştere a încrederii şi votului la momentul alegerilor, la fel de spectaculos, cifric, vine şi o scădere. În ce-l priveşte pe dl Iohannis şi mandatul său, toate posibilităţile sunt în continuare deschise şi depinde de domnia sa (n.r. câştigarea unui al doilea mandat)", a mai declarat senatorul liberal.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ