Anunţ de ultima oră de la meteo. Ploile au venit greu, dar nu pleacă prea curând

| 17 mai, 10:39

Anunţ de ultima oră de la meteo. Nu scăpăm prea curând de ploi.

Anunţ de ultima oră de la meteo. Vremea rămâne instabilă până duminică cel puţin

"Ploile mult aşteptate au învăţat greu drumul spre noi, acum că l-au învăţat, nu vor pleca curând. Rămânem cu vreme instabilă", a declarat meteorologul Romica Jurcă la Realitatea TV.

Potrivit specialistului meteo, vorbim de sisteme noroase care ajung în zona ţării noastre în sisteme frontale, de accea prezenţa va fi mai mare în prima parte a zilei. Izolat cantităţile de apă vor depăşi 15 l/mp, iar temperaturile se situează între 17 şi 27 de grade.

Joi, vremea va fi în general instabilă. În nord-vestul ţării, precum şi în zonele de munte înnorările vor fi temporar accentuate şi se vor semnala averse, posibil însoţite şi de descărcări electrice.

În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar instabilitatea atmosferică se va manifesta pe arii mai restrânse, mai ales după-amiaza, cu o probabilitate mai mare în regiunile sud-estice. Izolat va cădea grindină, iar cantităţile de apă vor depăşi 20 l/mp.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte, dar de scurtă durată şi în timpul ploilor, posibil cu aspect de vijelie. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 şi 27 de grade.

În Bucureşti, dimineata 11...13 grade. Pe parcursul zilei, cerul va prezenta înnorări temporare, dar numai trecător vor fi posibile ploi de scurtă durată şi descărcări electrice. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 25 de grade.

Vineri, vremea va fi în general instabilă în vestul, centrul și nordul țării, precum și în zonele de munte, unde temporar înnorările se vor accentua și mai ales după-amiaza și seara, local se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Ploile pot avea și caracter torențial și vor fi condiții de grindină. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala izolat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 18 grade în estul Transilvaniei și 28 de grade în Muntenia.

În capitală, cerul va fi variabil, cu unele înnorări spre seară, dar condițiile de ploaie vor fi reduse. Dimineaţa 10-12 grade si temperatura maximă, 27...28 de grade.

Sâmbătă vremea va fi în general instabilă. Se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, în special după-amiaza și seara, în zonele montane și submontane și local în rest, cu o probabilitate mai ridicată în regiunile sudice și centrale. Izolat ploile vor avea și caracter torențial și vor fi condiții de grindină.

Temperaturile maxime se vor încadra între 18 grade in depresiuni și 26 de grade la Călăraşi, Brăila, Focşani.

În Bucureşti, mai ales spre seară vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Dimineata, 11-12 grade si la amiaza, in jur de 25 de grade.

Duminica instabilitatea se menţine accentuată în zonele de deal şi de munte.

Tag-uri: anm, meteo, ploaie
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ