Apă îmbuteliată contaminată pe rafturile magazinelor. Mii de litri au fost retraşi de la vânzare

| 05 aug, 2013

Mii de litri de apă îmbuteliată au fost retraşi de la comercializare în întreaga ţară, după ce s-a descoperit că aceasta conţinea o bacterie rezistentă la antibiotic sau o concentraţie de nitraţi peste limita admisă, informează RTV.net.

Mii de sticle de apă plată şi minerală au fost retrase de la vânzare, conţinutul fiind contaminat cu o bacterie rezistentă la antibiotic, care poate provoca infecţii ale aparatului respirator sau urinar, dar şi septicemii şi chiar deces. Cea mai mare cantitate de apă retrasă s-a înregistrat în judeţele Vaslui, Iaşi şi Dâmboviţa, potrivit România TV.

Şi în judeţul Bacău a fost descoperită apă cu diverse bacterii, în timp ce în Alba loturi întregi de apă îmbuteliată conţineau o concentraţie de nitraţi peste limita admisă.

Totodată, în Giurgiu, Dolj, Bihor şi Iaşi au fost descoperite firme care îmbuteliau apă deşi nu aveau aviz de la Direcţiile de sănătate.

Aproximativ 27.000 de litri de apă au fost retraşi de la comercializare în 30 de judeţe, iar valoarea totală a amenzilor aplicate se ridică la 47.000 de lei.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ