Îngrijorător! Câte substanţe chimice se găsesc într-o sticlă de apă îmbuteliată

| 14 ian, 2014

Multi oameni prefera sa consume apa imbuteliata pentru ca o considera mai sanatoasa decat cea de la robinet. Totusi, specialistii germani au facut o descoperire de-a dreptul uluitoare in acest tip de apa, gasind un numar urias de substante chimice in ea.

Cei care consuma mereu apa imbuteliata se expun riscului de a introduce in corp si foarte multe substante chimice. Specialistii nemti au gasit intr-o singura sticla de apa imbuteliata aproape 25.000 de substante chimice, conform ziare.com.

Odata ajunse in corpul uman, multe asemenea substante imita efectul unor medicamente puternice asupra organismului, conform studiului aparut in revista PloS One. Expertii au testat 18 tipuri de apa vanduta in magazine, in intreaga lume. Ei au vrut sa vada daca substantele detectate in apa au un efect nociv asupra receptorilor de androgen si estrogen.

Ei au testat si apa de la robinet, iar aceasta, spre deosebire de cea imbuteliata, nu a avut un efect negativ asupra acestor receptori de hormoni. Cel mai mult din cauza apei imbuteliate are de suferit sistemul endocrin, el fiind afectat de substantele nocive care sunt gasite in apa si sunt folosite inclusiv la productia de rasini plastice, utilizate la productia recipientelor din plastic.

Femeile insarcinate si copiii mici sunt cei mai expusi pericolului provocat de aceste substante. Printre efecte se numara nasterea prematura, pubertatea timpurie si chiar infertilitatea. De asemenea, oamenii sunt expusi si riscului de diabet, boli de inima si anumite tipuri de cancer.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
14 ian, 2014
Tudval
Cine a finantat studiul
Sa identifici 25 de mii de substante e munca, nu gluma. Oare cat a costat studiul si cine l-a finantat? Poate as fi crezut, daca nu spuneau gogoasa asta ca apa de la robinet nu e contaminata, cand se stie ca mai toate contin reziduuri de medicamente + coctailul de chimicale (clor, fluor etc..) .
14 ian, 2014
Giani
Corecta prima observatie. Ca sa identifici peste 25 de mii de chimicale, costa de rupe. Si asta pentru o singura proba. Ca sa nu mai spun ca tehnic este imposibil, dureaza enorm si proba se degradeaza in timp. Am dubii insa ca apa de robinet contine reziduuri de medicamente. cat despre clor, acesta este un rau necesar; nu vrea nimeni sa scape de el ca sa se pricopseasca cu cine stie ce enterocolita

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ