APIA: Fermierii români au depus până în prezent cereri unice de plată pentru 756.152 hectare

| 28 mar, 22:17

Fermierii români au depus până în prezent peste 239.000 de cereri unice de plată în cadrul Campaniei 2016, pentru o suprafaţă de 756.152 hectare, data limită de depunere fără penalităţi fiind 15 mai, a anunţat, luni, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

"Până la acest moment, au fost depuse, în cadrul Campaniei de primire a cererilor unice de plată 2016, un număr de 239.281 cereri, pentru o suprafaţă de 756.152 hectare. Reamintim că cererile unice de plată se depun fără penalizări până la data de 16 mai. După această dată se aplică o reducere de 1% pentru fiecare zi lucrătoare, iar după data de 10 iunie cererile unice de plată nu mai sunt admise la calcul", se arată în comunicat. 

Sprijinul financiar este finanţat din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR). 

De asemenea, APIA informează că, în urma penei de curent ce a avut loc în Bucureşti, în intervalul 1,00 - 4,00 a.m., serverele instituţiei au fost afectate şi procesul de primire a cererilor unice de plată a fost perturbat în această dimineaţă. 

"Având în vedere articolele apărute pe acest subiect în mass-media, vă aducem la cunoştinţă că, începând cu ora 12,30, sistemul informatic APIA este funcţional şi cererile unice de plată 2016 se pot prelua fără probleme", precizează APIA. 

Campania de primire a cererilor unice de plată pentru anul 2016 a demarat la 1 martie, în conformitate cu prevederile legislaţiei în vigoare. Astfel, în perioada 1 martie - 16 mai, la centrele judeţene/locale ale APIA se depun fără penalizări cererile unice de plată. 

Cererile unice de plată pot fi depuse şi după data de 16 mai 2016, în termen de 25 de zile calendaristice, cu o reducere de 1% pentru fiecare zi lucrătoare a sumelor la care fermierul ar fi avut dreptul, dacă cererea unică de plată ar fi fost depusă până la data de 16 mai, potrivit prevederilor din Regulamentele UE. 

Solicitările depuse după data de 10 iunie 2016 nu mai sunt admise la calcul, iar beneficiarului nu i se acordă niciun fel de plată sau de sprijin. 

Potrivit APIA, completarea declaraţiei de suprafaţă se realizează electronic, folosind aplicaţia IPA Online şi în campania 2016, însă finalizarea şi închiderea cererii unice de plată în IPA Online se face numai în centrele APIA, în prezenţa funcţionarului APIA responsabil cu primirea cererii, după verificarea acesteia şi a mesajelor din controlul parcelelor digitizate, precum şi corectarea eventualelor probleme semnalate de către sistemul informatic. 

Cererile unice de plată se depun la centrele judeţene APIA în cazul fermierilor care solicită o suprafaţă mai mare de 50 de hectare de teren agricol şi la centrele locale în cazul fermierilor care solicită o suprafaţă mai mică sau egală cu 50 de hectare de teren agricol. 

Fermierii vor depune o singură cerere, chiar dacă deţin suprafeţe de teren în diferite localităţi sau judeţe.

Tag-uri: APIA, fermieri, hectare
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ