Aplicaţia care te ajută să rezolvi ecuaţii matematice

| 22 oct, 2014

Elevii, dar si profesionistii care lucreaza cu cifre, au acum la dispozitie o aplicatie pentru smartphone care rezolva ecuatii matematice.

PhotoMath este o aplicatie creata pentru programele de operare iOS, Windows Phone si Android, care scaneaza si rezolva ecuatii in timp real, scrie Digital Trends. Varianta pentru Android va aparea in 2015.

Aplicatia recunoaste caracterele, intelege ecuatia si afiseaza rezultatul in scurt timp de la efectuarea scanarii.

Reprezentantii companiei MicroBlink, cea care a dezvoltat aplicatia, spun ca aceasta nu are scopul de a-i ajuta pe elevi si studenti sa fraudeze examenele, fiind doar un instrument ajutator pentru cei aflati in dificultate si care nu pot apela la ajutorul unui profesor.

Dezvoltatorul aplicatiei are ca scop adoptarea ei si in unele institutii financiare, mai ales ca unele banci europene au folosit deja o alta aplicatie produsa recent de MicroBlink pentru a face anumite calcule.

Totusi, e bine de stiut ca PhotoMath are anumite limitari si nu este capabila sa recunoasca scrisul de mana. Aplicatia poate procesa, printre altele, expresii aritmetice, fractii, zecimale, radacini si ecuatii liniare simple. Capacitatea ei de lucru ar putea fi imbunatatita in viitor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ