Aplicaţia lansată de MAE care iţi aduce alertele direct pe telefon. Turistii, principalii beneficiari

| 15 mai, 2014

Romanii care calatoresc in tari cu potential de risc vor fi mai bine informati de autoritatile noastre. Ministerul de Externe a lansat o aplicatie valabila pentru telefoanele inteligente. Turistii vor fi avertizati in legatura cu eventualele pericole.

In prezent ar putea fi notificati cei aflati in Ucraina, insa nu sunt feriti de primejdii conationalii din Grecia sau Turcia.

Problemele pot aparea intr-o calatorie atunci cand va asteptati mai putin. A patit-o de curand si Ovi care acum este convins ca o astfel de aplicatie i-ar fi prins bine. Drept urmare sustine initiativa oficialilor de la Externe alaturi de Paula Seling.

"Chiar am fi avut nevoie de asa ceva in urma cu cateva zile cand Ovi si-a pierdut pasaportul", a povestit Paula Seling.

Aplicatia il putea ajuta, pentru ca are printre altele adresele sectiilor consulare din toata lumea.

In plus, dupa ce ati facut check in-ul pe aeroport, faceti check in aplicatie, adica introduceti datele personale, numarul de telefon si tara in care mergeti.

Un bun exemplu pentru a demonstra utilitatea acestei aplicaţii este ţara vecină, Ucraina. Turiştii care au ales să viziteze această ţară vor primi alertă pe telefon ca exista factori de risc si ca trebuie sa paraseasca imediat teritoriul Crimeii.

Dar nu este singura avertizare:

In Turcia - Proteste 
Arabia Saudita - Virusul MERS 
Guineea si Liberia - Epidemie Ebola 
Guineea - Epidemie Ebola 
Libia - Insecuritate in Tripoli 
Italia - Restrictii de transport 
Ucraina - Zona de conflict 
Egipt - Gripa porcina H1N1 
Thailanda - Proteste

In Istanbul sunt proteste, la fel si in Grecia sau Thailanda. In Egipt va puteti imbolnavi de gripa porcina, iar in Liberia, Ebola inca face ravagii.

Alertele vin si prin SMS, daca nu aveti acces la Internet. Cei care nu au telefoane inteligente se pot informa de la infochioscurile Ministerului Afacerilor Externe.

Aplicatia pentru mobil a costat Ministerul 10.000 de euro, iar cele 8 infochioscuri 40.000 de euro.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ