Apple îşi pregăteşte intrarea în industria auto

| 02 mar, 2014

Apple urmează să anunţe săptămâna următoare că Ferrari şi Volvo se vor alătura unui grup de producători auto cu care lucrează pentru dezvoltarea unui sistem de operare care să fie insatalat la bordul autoturismelor, au declarat surse apropiate situaţiei pentru Wall Street Journal, conform Mediafax.

Producătorul iPhone şi iPad are deja sprijinul General Motors, Honda şi BMW. Anunţul Apple ar trebui să coincidă cu deschiderea salonului auto de la Geneva, folosit în dese rânduri de industria auto pentru prezentarea unor maşini în fază de concept şi altor tehnologii noi. Autoturismul a devenit noul câmp de luptă pentru companiile din IT, întrucât maşina are un potenţial foarte ridicat, putând oferi servicii de divertisment şi informaţie prin conexiunea la internet a pasagerilor.

Google, rivalul Apple, lucrează cu Audi şi Volkswagen la un sistem care să fie instalat la bordul maşinilor.

În iunie, Apple a anunţat "iOS in the Car", care permite conectarea sistemului electronic al maşinii cu iPhone şi utilizarea astfel a unor servicii, precum hărţi şi informaţii despre trafic.

Apple se aşteaptă ca peste zece producători auto să adopte tehnologia în acest an. Compania americană a anunţat anterior că are sprijinul BMW, Daimler, General Motors şi Honda Motor.

Ferrari este o divizie a Fiat Chrysler, iar producătorul auto Volvo este controlat de Zhejiang Geely Holding Group, din China.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
11 noi, 2014
Liviu
Cele mai sigure oferte de lucru! Oferta extrem de serioasa! Asiguram din start contract legal! Deja s-au facut primele plati! Multi oameni s-au convins, e randul dumneavoastra acum! NU este MLM! NU este joc piramidal! Castigurile sunt garantate! Cautam operatori online care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar, cu o munca usoara de 3 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]
03 mar, 2014
Sorin
http://banibanca.ro/
am trait sa o aud si pe asta :)))

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ