Apple nu-i mai lasă pe şoferi să dea SMS la volan - le va bloca telefoanele

| 24 apr, 2014

Apple a pantentat un sistem care le va bloca iPhone-urile soferilor atunci cand masina se afla in mers, astfel ca acestia nu vor putea sa scrie mesaje si sa conduca in acelasi timp.

Masura gigantului american este o incercare de a reduce numarul de accidente provocate de scrierea mesajelor la volan sau alte activitiati care distrag agentia conducatorilor auto, scrie The Telegraph.

Dispozitivul va putea sa determine daca masina se afla in miscare prin conectarea la date GPS sau chiar la imagini furnizate de camera iPhone-ului. Indiciile vizuale vor permite dispozitivului sa calculeze daca proprietarul sau conduce masina sau este doar un pasager, fiind impuse limitari in primul caz, insa nu si in al doilea.

Algoritmii programului vor cauta volanul in apropierea camerei telefonului sau numarul de fete din masina - doar una vizibila inseamna ca persoana care foloseste smartphone-ul este cea care conduce.

In plus, programul va putea sa faca diferenta intre interiorul unei masini si cel al unui vagon de tren sau scaunul unui autobuz, unde masurile de securitate nu ar fi necesare.

Apple a transmis, in aplicatia patentului, depusa inca din anul 2008, ca scrierea mesajelor la volan a devenit "o ingrijorare majora" a politiei, citand un studiu din anul 2006, care releva faptul ca 80 la suta dintre accidente au fost cauzate de elemente de distragere precum machiajul, mancatul si scrierea mesajelor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ