Apple reduce comenzile pentru iPhone 5S

| 16 oct, 2013

Apple a notificat companiile care asamblează iPhone 5C că reduce comenzile pentru smartphone-ul mai ieftin al gamei în trimestrul al patrulea, au declarat surse apropiate situaţiei, generând îngrijorare privind cererea sub aşteptări şi strategia de preţ, potrivit Wall Street Journal.

Compania americană a început să vândă din septembrie noile modele iPhone, 5S şi versiunea low-cost 5C. Atenţia clienţilor s-a concentrat pe telefonul high-end 5S, care oferă cipuri mai rapide şi funcţii noi.

iPhone 5S este cu numai 100 de dolari mai scump decât iPhone 5C. Cererea pentru modelul 5S auriu a fost atât de ridicată încât compania a fost nevoită să suplimenteze comenzile.

Apple a transmis companiilor taiwaneze responsabile cu asamblarea, Pegatron şi Hon Hai Precision Industry, că reduce comenzile pentru iPhone 5C în trimestrul al patrulea, au spus sursele.

Compania Pegatron, care asamblează, potrivit analiştilor, două treimi din telefoanele iPhone 5C, a fost notificată de o scădere de sub 20% a comenzilor, în timp ce Hon Hai, care asamblează restul smartphone-urilor, a primit o înştiinţare pentru o reducere cu o treime.

De asemenea, un furnizor a fost anunţat de Apple să scadă cu 50% livrările de componente pentru 5C, ceea ce ar putea sugera o încetinire a vânzărilor anul următor sau o strategie de reducere a stocurilor companiilor care asamblează produsul, afirmă analiştii.

Apple s-a confruntat în ultimii ani cu o concurenţă puternică din partea producătorilor de smartphone-uri mai ieftine bazate pe sistemul de operare Android, în special Samsung.

Investitorii au exercitat presiuni asupra Apple pentru a rãspunde rivalilor prin lansarea unui smartphone cu preţ mai mic, care să atragă o categorie nouă de clienţi, în special în China şi pe alte pieţe emergente. iPhone 5C a dezamăgit după ce Apple a anunţat un preţ de cel puţin 550 de dolari pentru telefon, în timp ce analiştii se aşteptau la circa 350 de dolari.

Apple a vândut în primul weekend de la introducerea pe piaţă 9 milioane de smartphone-uri, un nou record, fără însă să detalieze câte iPhone 5S şi câte 5C.

Mai multe companii au redus în ultimele zile preţurile iPhone 5C.

Astfel, China Telecom a scăzut preţul cu 700 de yuani (115 dolari), la 3.788 yuani (620 dolari). Retailerul american Wal-Mart a redus, de asemernea, preţul aceluiaşi model, dar cu abonament pe doi ani, de la 99 de dolari la 79 de dolari. Potrivit magazinelor online ale Apple din SUA şi China, 5C poate fi livrat în 24 de ore, în timp ce 5S este disponibil în 2-3 săptămâni.

În China un smartphone 5S fără abonament costă 5.288 yuani (866 dolari), iar 5C are un preţ de 4.488 de yuani (735 dolari). Potrivit firmei de cercetare Gartner, smartphone-urile high-end din China au preţuri începând de la 400 de dolari.

Tag-uri: Apple, iphone 5c
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ