Apple, un SCANDAL ȘOCANT care pune în pericol PRODUCȚIA iPhone și iPad

| 15 sep, 2014

Mai multe decese din cauza leucemiei au avut loc în rândul unor angajaţi la o fabrică din China unde se produc milioane de iPhones, în timp ce Apple a anunţat că desfăşoară o anchetă, relatează Sunday Mail, în ediţia electronică.

Cel puţin 13 lucrători cu vârste cuprinse între 19 şi 24 de ani au fost diagnosticaţi cu leucemie, după ce s-au îmbolnăvit la o fabrică din Shenzhen, începând din 2010. Cinci dintre ei au murit, în timp ce medicii susţin că o astfel de boală este rară la vârsta lor.


Familiile şi grupurile sindicale cred că leucemia a fost cauzată de expunerea la substanţele chimice folosite în liniile de producţie şi susţin că este posibil să fie afectaţi mai mulţi angajaţi.


Familiile victimelor afirmă că muncitorii se protejau de substanţele chimice doar cu mănuşi de plastic şi măşti de protecţie şi că li s-au oferit puţine informaţii sau chiar deloc despre posibililele pericole, fără a li se spune ce fel de substanţe manipulează.


După ce s-au îmbolnăvit la MUNCĂ şi au fost diagnosticaţi cu leucemie, doi muncitori afirmă că aceştia au fost concediaţi în trei luni şi li s-a refuzat plata asigurării medicale care să le acopere tratamentul, afirmă familiile acestora.


Apple a anunţat că tratează cu seriozitate aceste acuzaţii şi va analiza situaţia de la fabrica din Shenzhen, unde sunt produse aproximativ două milioane de iPhones pe săptămână de 230.000 de angajaţi din toată China.


Fabrica este folosită şi de alţi giganţi, dar este principala bază de producţie a iPhones de la lansarea primului model în 2007.


Detaliile cu privire la cazurile de leucemie au apărut după ce Apple a anunţat luna trecută interzicerea folosirii a două produse chimice potenţial toxice, benzen şi n-hexan, la asamblarea finală a produselor iPhone şi iPad.


Foxconn, proprietarul fabricii din Shenzhen, a trimis oficiali pentru a se întâlni cu grupurile pentru protecţia socială a muncii cu sediul la Hong Kong în scopul de a afla mai multe detalii despre cazurile de leucemie. Totuşi, compania cu sediul în Taiwan, care fabrică produse şi pentru alţi giganţi electronici, insistă că nu există dovezi care să facă legătura între leucemie şi activitatea victimelor şi susţine că nu mai foloseşte cele două substanţe chimice incriminate - benzen şi n-hexan - "de mulţi ani".

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ