Arafat: Pentru proiectul de lege privind statutul spitalelor colaborăm şi cu alte ţări

| 04 iul, 2013

Cele două proiecte de lege, al malpraxisului şi statutul spitalelor, sunt în lucru şi vor beneficia de colaborarea unor medici străini.

''Proiectul de lege privind malpraxisul a fost discutat marţi cu reprezentanţii asigurărilor şi cei ai Autorităţii de Supraveghere a Asigurărilor şi vor mai fi discuţii în aceste zile pentru finalizarea proiectului aflat în dezbatere publică. În baza tuturor propunerilor care vor veni, inclusiv de la Colegiul Medicilor, de la pacienţi şi de la asiguratori se doreşte să se ajungă la o lege echilibrată'', a spus Arafat.

În ceea ce priveşte proiectul de lege privind statutul spitalelor, oficialul Ministerului Sănătăţii a spus că sunt în lucru mai multe variante. 

''E prea devreme să spunem care variantă va fi agreată. În discuţiile cu domnul ministru şi reprezentanţii sistemului sanitar, care au avut loc la Spitalul Universitar, am prezentat câteva direcţii dar nu vrem să spunem că una sau alta este mai bună până ce nu vedem care sunt avantajele şi dezavantajele fiecărei variante. Colaborăm inclusiv cu colegi din alte ţări.

Cu acordul domnului ministru am avut o teleconferinţă cu colegi de la Ministerul Sănătăţii din Franţa cu care am discutat despre situaţia statutului spitalelor şi al personalului sanitar la ei, pentru a avea şi exemple din alte ţări europene. Eu cred că în două-trei săptămâni vom avea o variantă a proiectului de lege aşa cum s-a întâmplat şi cu malpraxisul", a arătat Arafat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ