Armata, principalul beneficiar al rectificării bugetare

| 18 iun, 2014

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a declarat, miercuri, la Galaţi, că la următoarea rectificare de buget. Armata va primi o sumă 'semnificativă' menită să permită continuarea programului de modernizare şi înzestrare.

El a adăugat că Ministerul Apărării Naţionale are nevoie de un buget mare, astfel încât până în 2016, Armata să primească 2% din PIB, bani ce vor fi folosiţi pentru continuarea programelor de modernizare a tehnicii de luptă a tuturor armelor.

Mircea Duşa a precizat că programul de modernizare şi înzestare se realizează pentru menţinerea operativă a Armatei - o solicitare a NATO către toate statele membre NATO şi UE.

Ministrul Apărării, Mircea Duşa, s-a aflat, miercuri, la Galaţi, unde a asistat la desfăşurarea exerciţiului militar 'Mălina 14', în Poligonul Smârdan. La exerciţiu au participat peste 1.000 de militari, cu aproximativ 220 mijloace tehnice, de la Brigada 282 Infanterie Mecanizată Focşani, patru aeronave IAR-99 Şoim şi patru elicoptere IAR-330 Puma Socat, de la Baza 95 Aeriană Bacău.

După urmărirea exerciţiului militar tactic, Mircea Duşa a făcut o inspecţie a tehnicii de luptă, urcând într-un tanc TR 85 Bizon, pe care l-a şi condus, fiind coordonat de un militar din cadrul Batalionului 284 Tancuri 'Cuza Vodă'. La finalul cursului, Mircea Duşa a primit un brevet de mecanic conductor al tancului, cel mai modern tanc aflat în serviciul forţelor terestre.

Tancul TR 85 Bizon a făcut parte din tehnica de luptă cu care militarii români tocmai au participat la un exerciţiu în Germania, fiind vorba despre prima subunitate de tancuri care participă cu tehnică de luptă în afara graniţelor ţării, după Al Doilea Război Mondial.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ