Astărăstoae face recurs în procesul intentat ANI

| 23 mai, 2013

Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiului Medicilor din România, va înainta recurs la ÎCCJ, după ce a pierdut procesul intentat ANI după ce a fost acuzat de incompatibilitate şi abuz în serviciu contra intereselor publice.

Judecătorii Curţii de Apel Piteşti au decis să respingă dosarul cu nr 22/45/2012/ depus de Vasile Astărăstoae, în calitate de reclamant la adresa ANI. 

Nemulţumit de decizia magistraţilor, Vasile Astărăstoae a declarat, că va înainta un recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. 

"Este dosarul în care ANI mă acuza de incompatibilitate. Acuzaţiile au fost aduse în 2011, după opt ani de zile de când deţineam aceste funcţii. Eu am dat în judecată ANI dar Curtea de Apel Piteşti a respins acţiunea. Nu-i nimic, voi ataca la forul superior", a spus Astărăstoae, pentru Agerpres. 

În decembrie 2011, cu puţin timp înainte de alegerile conducerii Colegiului Medicilor, inspectorii de integritate din cadrul ANI au stabilit că Vasile Astărăstoae se află în stare de incompatibilitate deoarece exercită simultan mai multe funcţii: rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie "Gr. T. Popa" din Iaşi, preşedinte al Colegiului Medicilor din România, preşedinte al Colegiului Medicilor din Iaşi, director al Institutului de Medicină Legală Iaşi, preşedinte al Comisiei Centrale de Arbitraj din cadrul CNSAS şi membru în Comisia Superioară de Medicină. 

El a atras atenţia inspectorilor ANI după ce a semnat contractele de muncă şi de prestări servicii între el şi Institutul de Medicină Legală Iaşi, unde era director, şi Universitatea de Medicină şi Farmacie "Gr. T. Popa" din Iaşi, al cărui rector se afla, şi fiica sa, Daniela Astărăstoae, pentru prestări servicii pentru a derula mai multe proiecte cu finanţare europeană. Astfel, Vasile şi Daniela Astărăstoaie ar fi obţinut suma de 204.759 de lei. Mai mult, în unele dintre proiecte Astărăstoae a fost atât reprezentat legal al UMF Iaşi dar şi salariat.

În urma acestor acuzaţii, Astărăstoae a renunţat la funcţia de conducere a Institutului de Medicină Legală Iaşi. 

Primul termen al acestui dosar a fost judecat la Curtea de Apel Iaşi, după care procesul a fost strămutat, la cererea profesorului Vasile Astărăstoae, la Curtea de Apel Piteşti.

El mai este judecat într-un dosar instrumentat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Iaşi pentru aderare şi constituire de grup infracţional organizat. În acelaşi dosar sunt judecate alte 18 persoane din conducerea UMF "Gr. T. Popa" Iaşi şi reprezentanţii mai multor firme. Procurorii DNA îi acuză pe toţi că au trucat licitaţia pentru platforma de e-learning a UMF Iaşi, un proiect implementat din fonduri europene în valoare de 6,4 milioane de lei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ