ATENŢIE! Asfaltul a cedat la Academia Militară UPDATE

| 21 mai, 08:41

Traficul în Capitală a fost deviat joi dimineaţă în zona Academia Militară, după ce asfaltul a cedat, cel mai probabil din cauza lucrărilor subterane la metrou. Metrorex acuză starea solului în care sapă tunelul pentru viitoarea magistrală de metrou.

UPDATE. Metrorex a afirmat într-un comunicat că "de vină" pentru situaţia creată ar fi terenul în care se sapă tunelul pentru magistrala 5 a metroului.

"Datorită unor elemente necunoscute privind terenul (umpluturi necompactate, eventuale puţuri vechi, etc.), s-a diminuat presiunea de excavare a echipamentului pentru săpat tuneluri "Sfânta Filofteia" care asigură execuţia tunelului de metrou dintre staţiile Academia Militară şi Eroilor 2. Acest fapt a determinat ieşirea la suprafaţă a unei cantităţi de material (emulsie bentonitică) şi umflarea carosabilului cu circa 10-12 cm pe o lungime de aproximativ 6 m. A fost afectată doar o bandă de circulaţie dintre cele trei, pe o lungime de circa 10 m", a comunicat Metrorex.

Poliţia Rutieră afirmă însă că zona afectată este mai mare.

"S-a produs o umflatura in carosabil, in dreptul Academiei Militare, din cauza lucrarilor la metrou, iar traficul a fost restrictionat, intrucat nu se poate desfasura in siguranta. In zona are loc si o revarsare de apa si nisip. Nu se mai permite accesul dinspre Bvd Eroilor inspre Soseaua Panduri. S-a produs o ridicare pe toate cele trei benzi, aproximativ 30 de centimetri, pe o raza de 100 de metri", a declarat joi dimineata Andrei Codau, purtator de cuvant al Brigazii Rutiere.

Oamenii care locuiesc in zona au povestit pentru stirileprotv.ro ca au vazut cum un noroi deschis la culoare a tasnit pur si simplu din asfalt. Explicatia oferita de constructor este aceea ca utilajul gigant (denumit "Sf. Filofteia") folosit la saparea galeriilor de metrou ar fi ajuns in zona si a intalnit un put de apa mai veghi iar solul find nisipos, a patruns prin asfalt creand un fel de vulcan noroios. Muncitorii au promis ca bucata de sosea va fi reparata pana joi seara.

Pana cand carosabilul va fi reparat, autoritatile au anuntat ca traficul rutier se desfasoara deviat prin str. Gheorghe Marinescu - sos. Cotroceni - bd. Iuliu Maniu din cauza deficientelor aparute la partea carosabila pe strada dr. Dumitru Bagdasar.

Metrorex a mai arătat că situaţia a fost pusă sub control, iar avaria va fi remediată în în scurt timp.

"S-a constituit o echipă mixtă formată din reprezentanţi – specialişti ai constructorului ASTALDI şi Metrorex, ce analizează situaţia creată. Menţionăm că atât tunelul, echipamentul de săpat, cât şi terenul sunt stabile în acest moment, iar lucrările de săpături se desfăşoară în condiţii normale. În cursul zilei de astăzi, zona respectivă va fi decopertată, stabilizată, iar suprafaţa carosabilă va fi refăcută pentru restabilirea circulaţiei auto în condiţii normale", se arată în comunicatul Metrorex.

 

La faţa locului se află mai multe echipaje ale poliţiei şi Metrorex.

Se pare că freza care săpa la Magistrala 5 a urcat la șase metri, în loc de standardul de 12 metri, iar asfaltul s-a umflat și a crăpat (surse Digi24).

Traficul este deviat pe strada Gheorghe Marinescu.

Și traficul de la Podul Izvor este blocat, după ce o parte a asfaltului s-a surpat zilele trecute.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ