România a ajuns să asfalteze un drum de ruşine. Premierul chinez îl va traversa într-o săptămână

| 21 noi, 2013

Autoritatile romane asfalteaza un drum judetean special pentru premierul chinez care viziteaza Romania, saptamana viitoare.

Ca sa nu ne facem de ras, guvernul s-a angajat sa repare soseaua pana la Palatul Snagov, unde vor avea loc o parte din evenimentele oficiale.

Lucrarile trebuie sa fie gata pana luni, atunci cand soseste prim ministrul Chinei, iar responsabilii de la Compania de Drumuri sustin ca fac reparatiile ca sa puna in valoare "potentialul turistic al zonei".

Miercuri dimineata, utilajele au fost puse pe pozitii si tot miercuri au inceput si lucrarile.

Muncitorii sunt nevoiti sa se grabeasca avand in vedere ca pana pe data de 25 noiembrie, atunci cand sosesc oficialii straini, asfaltul trebuie sa fie ca in palma.

Asadar mai au doar 5 zile la dispozitie.

Este vorba despre drumul judetean 101M care leaga DN1 de Palatul Snagov. Sunt doar 4,6 kilometri care pana acum erau in domeniul public al Judetului Ilfov.

Peste noapte, soseaua plina de gropi a fost incadrata ca drum de interes national si va fi asfaltata pe banii CNADNR.

"A trecut la Transporturi, la Departamentul de Mari Proiecte si va fi reparat pentru acest summit. In bugetul care l-am votat in 2012 am avut o suma alocata pentru reparatii drumuri judetene. Pe prioritatile care le-am avut, drumul judetean care leaga celebrul Palat Snagov de DN1 nu a fost pentru ca nu am avut bani suficienti", a spus Marian Petrache, presedintele Consiliului Judetean Ilfov.

Reprezentantii CNADNR il contrazic pe seful Consiliului Judetean si sustin ca asfaltarea nu se face pentru forumul romano-chinez, ci pentru a pune in valoare potentialul turistic al zonei.

"Datorita potentialului turistic si al organizarii de conferinte si evenimente de nivel international pe care il are Centrul de Conferinte al Palatului Snagov, s-a decis reclasificarea lui drept drum de importanta nationala pentru a putea fi reabilitat in conditii optime si intr-un timp cat mai scurt de catre CNADNR SA", au aratat cei de la CNADNR.

Pe alte strazi din zona oamenii asteapta de ani de zile asfaltarea.

O parte din intalniri vor avea loc la Palatul Snagov.

"E vorba de vizita oficiala a prim ministrului Chinei impreuna cu o delegatie de ministri si oameni de afaceri. Este vorba de circa 300 de oameni de afaceri din China. Cu aceasta ocazie, exista bineinteles dimensiunea politica privind relatiile bilaterale intre Romania si China", a spus Ponta, vis-a-vis de acest eveniment.

Delegatia chineza va participa la un Forum Economic la care sunt asteptati 16 premieri si peste 1.000 de oameni de afaceri din Europa Centrala si de Est.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ