România va exporta carne de porc şi bovine pentru reproducţie în China

| 20 noi, 2013

Autoritatea Sanitar-Veterinară (ANSVSA) şi autoritatea de profil chineză vor semna săptămâna viitoare, cu prilejul participării premierului chinez, Li Keqiang, la Formul Economic China - Europa Centrală şi de Est, două acorduri pentru export de carne de porc şi de bovine pentru reproducţie în China.

Guvernul va aproba, în şedinţa de miercuri, două memorandumuri privind încheierea unor astfel de protocoale între ANSVSA şi autoritatea chineză de resort (AQSIQ), informează mediafax.

Cu prilejul vizitei premierului chinez, va fi semnată şi o 'Declaraţie comună a Guvernului României şi Guvernului Republicii Populare Chineze privind "aprofundarea cooperării bilaterale în noile circumstanţe''.

De asemenea, Ministerul Economiei, prin Departamentul pentru Energie, şi Administraţia Naţională pentru Energie din China vor încheia un memorandum cu privire la cooperarea în proiecte de energie nucleară.

Totodată, cele două guverne vor semna un acord cu privire la înfiinţarea reciprocă de institute sau centre culturale.

La sfârşitul lunii octombrie, premierul Victor Ponta a declarat că românii ar trebui să consume mai multă carne de vită, iar carnea de porc să fie exportată în China, unde piaţa a fost deblocată.

Premierul chinez Li Keqiang va efectua o vizită în România la finele lunii noiembrie, urmând să participe la summit-ul liderilor din China şi statele Europei Centrale şi de Est.

Vizita va avea loc în perioada 25-29 noiembrie, când premierul chinez are programată şi o deplasare în Uzbekistan, unde va participa la o întâlnire a premierilor statelor membre ale Organizaţiei pentru Cooperare de la Shanghai.

Forumul Economic şi Comercial China - Europa Centrală şi de Est va avea loc pe 26 noiembrie la Palatul Parlamentului, în Bucureşti. La reuniune vor fi prezenţi aproximativ 1.000 de reprezentanţi ai sectorului privat, public şi de stat din China, România, Bulgaria, Polonia, Ungaria, Slovacia, Cehia, Slovenia, Serbia, Muntenegru, Croaţia, Bosnia şi Herţegovina, Estonia, Albania, Letonia, Lituania şi Macedonia.

În timpul întâlnirii China-ECE, premierul Li va prezenta măsuri pentru promovarea cooperării Chinei cu ţările din regiune şi va discuta cu lideri din 16 state despre îmbunătăţirea cooperării, potrivit reprezentantului ministerului chinez de Externe.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
10 dec, 13:30
Mioara
venituri suplimentare si dezvoltare personala
Cum sa castigi bani online! Lansarea anului! Profita si tu acum de un curs online si GRATUIT care te invata repede si simplu cum sa castigi bani online! Lectiile sunt clare si cu multe explicatii. Le primesti gratuit pe email. Invata si tu gratuit cum sa castigi bani online! Cand te intereseaza cu seriozitate, cere informatii la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ