Augustin Hagiu: Cât costă refacerea autostrăzii Orăştie-Sibiu, închisă la 10 luni de la inaugurare

| 21 sep, 23:33

Augustin Hagiu, din cadrul Federaţiei Operatorilor Români de Transport, a afirmat pentru Realitatea TV că se pare că nimeni nu este vinovat pentru situaţia de la autostrada Orăştie-Sibiu, închisă la 10 luni de la inaugurare.

"Nu ştim să ştim ce va apărea în continuare. Încă nu am aflat dacă cineva s-a deblasat la faţa locului să ia o carotă, o probă, să vadă din ce este facută autostrada. Am o banuială că s-a cam furat din materialele care ar fi trebuit să fie utilizată", a detaliat Augustin Hagiu, estimând că per total costurile de refacere vor ajunge la peste 30 milioane de euro.

Acesta a mai spus aceasta problemă nu va fi rezolvată rapid pentru că vine iarna. "Cine va răspunde pentru toate acestea nu ştim. Se pare că avem un director la CNADNR care plânge că nu a putut dormi de grija transportatorilor, dar care nu ne spune ce materiale au fost folosite, cine a semnat pentru predarea materialele şi ce se s-au grăbit să inaugureze o porţiune de autostradă după ce oricum s-a întârziat. Termenul era în martie 2013 şi a fost amânat până în decembrie 2014. De ce s-au mai grăbit să o deschidă?", a spus acesta.

"Avem restrictii de tonaj, DN 1A este rupt în două, pe DN1 avem restricţii în weekend. Pe unde mai circulăm?", a continuat Augustin Hagiu.

De asemenea, Mihai Crăciun, Asociaţia "Construim România", a afirmat că mereu a avertizat că tronsonul Orăştie-Sibiu este în pericol să se prăbuşească. "Atunci când se prăbuşesc elemente dintr-un pod, este clar că nu este nimic sigur. Şi CNADNR ne spune că nu este nimic, până când decide să o închisă. Tot corpul autostrazii prezintă semene de mişcare. Sunt deplasamente foarte mari, parapeţi rupţi. Nu poate fi funcţionale fară investiţii serioase", a detaliat acesta.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ