Avionul cu răniții din Ucraina a aterizat la București

| 01 mar, 2014

Avionul militar care aduce răniți din Ucraina a aterizat, sâmbătă după-amiază, la Baza 90 Otopeni. Răniții vor fi transportați cu patru autoutilitare pentru transport victime multiple către Spitalul Universitar de Urgență București, Spitalul de Urgență Floreasca, Spitalul Elias și Spitalul Bagdasar Arseni.

Cei mai mulți dintre răniți prezintă plăgi prin împușcare, arsuri sau traumatisme prin explozii. "Este greu de spus cât timp vor rămâne pacienții în România și cred că vor pleca individual pentru că depinde când va fi rezolvat cazul fiecăruia. Depinde de leziunile lor, de tratament, sunt pacienți care au nevoie de intervenții, rezultatele pot fi rapide și atunci pot să plece înapoi acasă și sunt alții care poate au nevoie de săptămâni până își revin", afirmat Arafat înainte de decolarea avionului spre Ucraina.

Secretarul de stat spunea că majoritatea pacienților sunt tineri, născuți după anii '80. Totodată, rudele victimelor care vor dori să vină la București, o pot face, dar respectând statutul de călător obișnuit. De asemenea, oficialul a declarat că până acum s-au mai implicat în preluarea unor răniți Germania, Polonia, Cehia și Lituania.

Avionul militar care adus în România 11 persoane rănite în urma incidentelor violente din Ucraina a decolat, sâmbătă dimineața, la ora 8,15, de la Baza 90 Transport Aerian.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ