Bănicioiu: Sistemul de urgenţă constituit de doctorul Arafat este un brand de export pentru România

| 09 apr, 2014

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat miercuri în deschiderea congresului medical româno-palestinian că secretarului de stat în MAI Raed Arafat i se atribuie meritul de a fi construit în România un sistem de urgenţă performant, care reprezintă de fapt 'un brand de export pentru ţară'.

'Este un prilej extraordinar de a valorifica şi din acest punct de vedere caracterul tradiţional şi profesional al relaţiilor româno-palestiniene. Vă mulţumesc pentru încrederea acordată învăţământului românesc, încrederea testată de un număr atât de mare de absolvenţi de medicină din Palestina. Vreau să mulţumesc şi pentru contribuţia pe care au avut-o în sistemul medical românesc. Cel mai bun exemplu este al absolventului Raed Arafat şi, sigur, în acest caz doctorului Arafat îi atribuim meritul de a construi de fapt în România un sistem de urgenţă performant. Iar acest sistem de urgenţă pe care l-a constituit doctorul Arafat în România este practic astăzi brand de export pentru ţara noastră. Reiterez deschiderea mea şi a MS pentru un dialog dinamic şi o colaborare cât mai pragmatică în domeniul sănătăţii şi ştiinţelor medicale. În ultimii ani au fost înregistrate evoluţii pozitive în cadrul bilateral, colaborări în special pe competenţa de asistenţă medicală pe partea de urgenţă în mare parte datorate şi eforturilor doctorului Arafat şi doresc să menţionez în acest sens şi contribuţia la construcţia instituţiilor palestiniene prin primirea la stagiu de pregătire a şase experţi în domeniul paramedical la UPU din Târgu Mureş', a afirmat demnitarul.

Bănicioiu a precizat că împreună cu reprezentanţii MEN vor fi identificate modalităţi de consolidare a cooperării în domeniul medical între cele două ţări prin crearea de burse în acest domeniu pentru cetăţenii palestinieni.

'Suntem în curs de finalizare a cadrului juridic de cooperare în domeniul sănătăţii şi ştiinţelor medicale. Este vorba de un memorandum de cooperare între cele două ţări pe acest subiect al ştiinţelor medicale, care sunt convins că vor consolida relaţiile dintre statele noastre', a spus ministrul.

La rândul său, ministrul Sănătăţii din Palestina, dr. Asad El Ramlawy, a transmis salutările preşedintelui Palestinei, Mahmoud Abbas, şi a salutat prezenţa medicilor palestinieni din toate colţurile lumii la congres.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ