Ponta lui Bănicioiu: Să faceţi ce zice popa, nu ce face popa!

| 26 mar, 2014

Premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, să elaboreze lista de medicamente compensate ţinând cont de interesul pacienţilor, nu al firmelor de medicamente, spunând că fostul ministru Eugen Nicolăescu (PNL) nu a scris lista şi recomandându-i să facă "ce zice popa, nu ce face popa".

Domnul ministru Bănicioiu, să faceţi ce zice popa, nu ce face popa, în cazul de faţă, predecesorul dumneavoastră în Guvern, care, de un an de zile, ne-a tot zis că face lista de medicamente compensate şi a plecat din funcţie şi tot nu ne-a lăsat nicio listă. Vă rog să o faceţi cât mai repede, vă rog să aveţi grijă ca această listă să fie pentru bolnavi, nu pentru firmele de medicamente, şi să aveţi grijă ca, atunci când o faceţi, să încercaţi să sprijiniţi cât mai mult pe cei care au nevoie. Firmele de medicamente sunt în regulă, sunt firme importante, le sprijinim, dar lista de medicamente o facem pentru bolnavi şi nu pentru firme. Nu cred că e foarte uşor, că o făcea domnul Nicolăescu într-un an şi ceva de mandat", a spus Ponta, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern.

Fostul ministrul al Sănătăţii, deputatul PNL Eugen Nicolăescu, a anunţat, marţi, în plenul Camerei Deputaţilor, depunerea de către liberali a moţiunii simple "Guvernul Ponta 3 ameninţă viaţa pacienţilor, amână lista de medicamente compensate".

Premierul Victor Ponta a declarat, tot marţi, în legătură cu moţiunea simplă a PNL privind neactualizarea listei medicamentelor compensate, că fostul ministru al Sănătăţii liberalul Eugen Nicolăescu nu a reuşit să rezolve situaţia din 2008, iar actualul ministru Nicolae Bănicioiu o va face într-o lună, două.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ