Aviz favorabil de la comisiile juridice din Parlament, pentru cererea lui Klaus Iohannis privind referendumul

| 07 feb, 11:17

Comisiile juridice reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatul au dat marţi, cu unanimitate de voturi, un aviz favorabil solicitării preşedintelui Klaus Iohannis privind organizarea unui referendum pe Justiţie.

Avizul favorabil dat de comsiiile juridice reunite din Parlament este insotit de "recomandarea de a se respecte deciziile Curtii Constitutionale, legea si recomandarile comisiei de la Venetia", asa cum a propus presedintele comisiei juridice din Camera Deputatilor, Eugen Nicolicea (PSD), potrivit hotnews.ro.

Presedintele comisiei juridice din Senat, Serban Nicolae (PSD), a propus aviz favorabil, insa a cerut sa se precizeze sursele de finantare pentru organizarea referendumului de catre cei care sustin aceasta idee. Acesta a mai spus ca organizarea acestui referendum va costa aproximativ 250 milioane lei, dar sunt întrunite toate cerintele prevăzute de lege.

Acest proiect de hotarare trebuie sa fie votat si de plenul reunit.

Klaus Iohannis a trimis Parlamentului, pe 24 ianuarie, scrisoare catre presedintii celor doua Camere, solicitand consultarea Parlamentului, declansand astfel procedura procedura privind referendumul. Din acel moment, parlamentul avea 20 de zile pentru a adopta un punct de vedere, consultarea fiind una consultativa. Astfel, teortic, pana pe 13 februarie trebuie sa plenul sa adopte un punct de vedere.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ