Avocat: Alina Bica, singurul procuror care a dispus începerea urmăririi penale față de Adriean Videanu

| 01 feb, 13:29

Avocatul Cristian Ene, cel care îl reprezintă pe Adriean Videanu a declarat duminică, după ce a discutat cu clientul său aflat în arestul Poliției Capitalei, că fostul ministru al Economiei nu s-a mai văzut cu Alina Bica din 2010.

Totodată avocatul a precizat că între cei doi nu ar fi putut exista o relație de complicitate având în vedere că fosta șefă a DIICOT a dispus începerea urmăririi penale față de Adriean Videanu într-un dosar.

”Domnul Videanu nu s-a mai văzut cu Alina Bica din 2010, iar de la acel moment până acum nu a avut nicio interferență de niciun fel. Întâmplarea face că doamna Bica este singurul procuror care a dispus începerea urmăririi penale față de domnul Videanu în singurul dosar pe care îl are, cel cu Romgaz. Cum poți să fii complice chiar cu persoana care te-a trimis în urmărire penală pentru prima dată și în singurul dosar? Și noi așteptăm să se lămurească această problemă”, a declarat Cristian Ene.

”Categoric nu a existat niciodată o relație de prietenie între cei doi”, a mai spus acesta. 

Cristian Ene a apreciat și că arestarea preventivă a lui Adriean Videanu este o măsură disproporționată. 

”Domnul Videanu așteptă să vadă motivarea hotărârii pentru că nu înțelege cum, în lipsa unui probatoriu, poți să iei cea mai grea măsură preventivă a arestului. Tocmai de aceea este o măsură vădit disproporționată în raport de probatoriul aflat în acest moment în cauză”, a explicat avocatul. 

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis sâmbătă ca Adriean Videanu, Dorin şi Alin Cocoş, Alina Bica şi fostul ei consilier Florentin Mihăilescu să fie arestaţi. Decizia a fost luată în dosarul disjuns din cel al despăgubirii ilegale de la ANRP al Alinei Bica.

Fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu, este acuzat de complicitate la abuz în serviciu într-un dosar disjuns din cel al fostei şefe DIICOT, Alina Bica. Aceasta ar fi ridicat în mod abuziv sechestrul pus asupra unui număr de 80 de acţiuni ale lui Videanu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ