Avocat din Bucureşti, reţinut de procurorii DNA pentru trafic de influenţă

| 31 ian, 2014

Procurorii DNA l-au reţinut vineri, pentru 24 de ore, pe avocatul Ştefan Butuc din Baroul Bucureşti, acuzat că a cerut 12.000 euro de la un traficant de droguri, căruia i-a promis că va interveni pe lângă judecători pentru a-l scăpa de arest. În acelaşi dosar a fost reţinut şi Aurel Ioniţă, persoană fără calitate.

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada decembrie 2013 - ianuarie 2014, avocatul Ştefan Butuc şi Aurel Ioniţă, persoană fără calitate ce s-a prezentat drept avocat, au pretins de la trei persoane (denunţători în cauză) suma de 12.000 euro, din care au primit suma de 2.000 euro.

În schimbul banilor, cei doi au promis că, prin influenţa pe care susţineau că o au asupra judecătorilor din cadrul Tribunalului Bucureşti (Ştefan Butuc), respectiv din cadrul Curţii de Apel Bucureşti (Aurel Ioniţă), au promis că vor obţine o soluţie favorabilă unuia dintre denunţători, arestat preventiv de Tribunalul Bucureşti, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de mare risc.

Joi, Ştefan Butuc şi Aurel Ioniţă au primit şi restul de 10.000 de euro din suma pretinsă, moment în care au fost prinşi de procurori.

Cei doi vor fi prezentaţi vineri la Curtea de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Tag-uri: avocat, DNA, mită
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ