AVOCATUL POPORULUI precizează că nu are competenţa de a analiza cazul privind scrisoarea adresată unui minor de un jurnalist

| 26 feb, 14:46

Avocatul Poporului (AP) nu are competenţa de a analiza cazul privind scrisoarea adresată unui minor de un jurnalist al postului Antena 3, se arată într-un comunicat al AP transmis vineri.

"Avocatul Poporului a primit, în ultimele zile, mai multe petiţii privind solicitări de sesizare din oficiu în cazul semnalat de presă privind scrisoarea jurnalistei Antena 3, Oana Stancu, adresată unui minor, scrisoare difuzată de către respectivul post de televiziune. (...) Avocatul Poporului nu se poate sesiza în situaţia unor presupuse încălcări ale drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti ale unor persoane fizice, prin acte sau fapte de natură administrativă, civilă, contravenţională, penală ori de altă natură, săvârşite de către persoane fizice, organizaţii, asociaţii, societăţi comerciale sau alte entităţi private", relevă sursa citată. 

Avocatul Poporului examinează cererile care au ca obiect sesizarea încălcării drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti, prin acte sau fapte administrative, de către autorităţi ale administraţiei publice şi regii autonome. 

"Avocatul Poporului precizează faptul că Legea nr. 35/1997 privind organizarea şi funcţionarea instituţiei, republicată, stabileşte competenţa acestei instituţii la art. 1 alin. (1), care statuează că Instituţia Avocatul Poporului are drept scop apărarea drepturilor şi libertăţilor persoanelor fizice în raporturile acestora cu autorităţile publice, iar la art. 28 este stabilit că prevederile prezentei legi se aplică şi actelor administrative ale regiilor autonome", se mai arată în comunicat. 

Conform mass-media, jurnalista Oana Stancu a adresat o scrisoare, publicată în "Jurnalul naţional", copilului lui Dan Tăpălagă, după ce ziaristul a făcut o serie de comentarii, pe Facebook, referitoare la persoanele prezente la un miting organizat de Antena 3.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ