Barcelona ar putea fi RETROGRADATĂ în Liga a doua spaniolă

| 16 mar, 09:19

Problemele continuă pentru FC Barcelona din cauza transferului lui Neymar. Inițial catalanii au anunțat că aducerea brazilianului a costat 57 de milioane de euro, însă nici până în ziua de azi nu se știe cu exactitate cât au plătit cei de pe Camp Nou.

Preşedintele clubului din acea vreme, Sandro Rosell, a fost obligat să demisioneze din funcţia de conducere după începerea urmăririi penale în cazul transferului lui Neymar. Locul său a fost luat deJosep Maria Bartomeu.

Judecătorul Pablo Ruz a inculpat clubul catalan, dar şi pe Bartomeu și Rossel, pe care i-a acuzat de fraudă fiscală de cel puțin 3 milioane de euro.

Pentru a îngropa întregul scandal, catalanii au plătit o ”regularizare voluntară” de 13,5 milioane de euro fiscului spaniol, o sumă care, în opinia oficialilor de pe Camp Nou, ar fi fost suficientă pentru a acoperi orice probleme legate de impozitele datorate.

Procesul continuă săptămâna viitoare, iar publicația de casă a Barcelonei, Mundo Deportivo, anunță intențiile oamenilor legii: procurorul Jose Perals va cere pedepse mari cu închisoarea pentru cei doi.

Conform sursei menționată mai sus, Perals nu se va opri aici: deoarece clubul FC Barcelona a fost citat în acest caz și a fost acuzat de fraudă fiscală, el va cere ca trupa de pe Camp Nou să aibă interzisă participarea în următoarele două sezoane din La Liga.

Mundo Deportivo notează că șansele ca acest lucru să se întâmple sunt minime, însă în cazul în care scenariul respectiv s-ar adeveri, Barcelona ar avea voie să joace în următorul sezon din UEFA Champions League, dar ar evolua în liga secundă din Spania.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ