Semifinale Liga Campionilor: FC Barcelona - Bayern Munchen, Real Madrid - Juventus Torino

| 24 apr, 14:06

FC Barcelona o va întâlni pe Bayern Munchen, în timp ce Juventus Torino va înfrunta deţinătoarea trofeului, Real Madrid, în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, potrivit tragerii la sorţi efectuate vineri, la Nyon (Elveţia).

Manşa tur a semifinalelor va avea loc pe 5 şi 6 mai, la Barcelona, respectiv Torino, iar returul se va juca pe 12 şi 13 mai.

Finala competiţiei este programată în data de 6 iunie, la Berlin, pe Olympiastadion, care are o capacitate de 70.500 locuri.

Barca şi Bayern s-au înfrunta în opt rânduri în cupele europene, toate după 1996. Cele mai recente confruntări au avut loc în semifinalele ediţiei 2012/13, când Bayern s-a impus cu 4-0 la Munchen şi cu 3-0 pe Camp Nou, cea mai mare diferenţă totală de scor într-o semifinală Champions League. Bayern a câştigat în trei din cele patru vizite ale sale la Barcelona.

Va fi, totodată, un duel între fosta şi actuala echipă a spaniolului Josep Guardiola, care a făcut istorie pe banca grupării catalane.

Pentru Juve va fi prima semifinală de Champions League după o pauză de 12 ani, dar în 2003 torinezii câştigau dubla cu Real Madrid cu 4-3 la general.

Real şi Juve au fost adversare prima oară în sferturile Cupei Campionilor Europeni din 1962, madrilenii mergând mai departe după un al treilea meci, câştigat cu 3-1, după ce în primele două manşe fiecare echipă se impusese cu 1-0. Bilanţul general este echilibrat, cu opt victorii pentru Real şi 7 pentru Juventus.

Real Madrid deţine recordul de trofee în competiţie, 10, şi îl vizează pe al 11-lea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ