Băsescu a dat în mintea copiilor

| 14 aug, 2013

De peste două săptămâni, Traian Băsescu atacă furibund orice subiect cu potențial de a provoca adversarii politici și opinia publică.

Traian Băsescu a atacat mai ales în lipsă, concentrarea cea mai mare a intervențiilor sale publice producându-se în perioada în care premierul Victor Ponta se afla în concediu.

Ieri, șeful Guvernului a reacționat într-o intervenție amplă în cadrul unei ediții speciale a postului RTV. Cele mai importante și consistente teme abordate au vizat, cum era de așteptat, privatizarea CFR Marfă, subiectul transformat de președintele Băsescu în instrument de manevră politică și electorală.

Ponta a criticat modul în care a fost convocată ședința CSAT dedicată privatizării CFR Marfă, prezentând în paralel procedurile care urmează a fi parcurse în vederea finalizării procesului de privatizare a companiei. Premierul a precizat că modul în care a fost convocată ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării demonstrează o abordare infantilă. "Să mă pândeşti să plec ca să faci un CSAT în care nu decizi nimic, mi se pare lipsă de respect pentru o instituţie, mi se pare la mintea copiilor", a spus Ponta, marţi seară, în emisiunea de la România TV. Premierul a subliniat că preşedintele "minte" referitor la cererea adresată de Guvern CSAT, Guvernul solicitând într-o adresă trimisă CSAT, ca subiectul CFR Marfă să fie pe ordinea de zi a primei şedinţe ordinare, care va avea loc probabil în luna septembrie. Victor Ponta a mai arătat că preşedintele a convocat şedinţa CSAT la o oră după ce el s-a urcat în avion pentru a pleca în concediu, aşa cum anunţase. "A convocat şedinţa să arate că eu sunt în vacanţă. Am aflat când am aterizat şi am murit de râs. Am spus: «A dat în mintea copiilor»", a povestit primul ministru.

Replica lui Victor Ponta scoate în evidență vulnerabilitatea mișcărilor președintelui. Deși a punctat pe moment la capitolul ”impresie artistică”, prin convocarea CSAT și mai ales prin rezultatele neconcludente ale ședinței, președintele i-a oferit premierului muniție politică, dar și argumente suplimentare pentru continuarea procesului de privatizare în condițiile în care Consiliul Suprem de Apărare a Țării nu a relevat motive pentru care privatizarea ar trebui oprită.

În acest sens, Victor Ponta a subliniat că Hotărârea de Guvern privind aprobarea privatizării CFR Marfă se va publica probabil astăzi în Monitorul Oficial, ceea ce înseamnă că termenul de finalizare a procesului de privatizare va fi peste 60 de zile. Prin urmare, Gruia Stoica mai are timp până în octombrie să găsească resursele necesare pentru achiziționarea pachetului majoritar de acțiuni al companiei feroviare de transport mărfuri.

Un alt element care a atras atenția este faptul că pentru convocarea CSAT era necesară, conform regulamentelor instituției, o consultare între președintele Consiliului, Traian Băsescu și vicepreședintele, Victor Ponta. Premierul a precizat însă că nu a fost consultat în această privință de către șeful statului. Pentru a scoate în evidenţă atitudinea contrastantă a preşedintelui, Ponta a mai subliniat faptul că deși ar avea pârghii legislative care să-i permită convocarea CSAT în momentul în care președintele ar fi, de exemplu, într-o vizită externă, nu ar face niciodată acest lucru pentru că ar fi o abordare neserioasă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
14 aug, 2013
Igor Ursenco
„Mișcarea Populară” (Traian Băsescu) =„Frontul Popular” (Vladimir Putin)
Info complementar la tema:
http://vox.publika.md/politica/miscarea-populara-traian-basescu-frontul-popular-vladimir-putin-504173.html
14 aug, 2013
gilu
Stan cap de bostan
Cipriane, nu mai scrie de Basescu. Nu e pentru tine. Nu te pricepi. Nu intelegi lucrurile astea. Nu te duce capul.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ