Băsescu avertizează că sistemul sanitar se apropie de limită: "Trebuie rezervate locuri la ATI în afara ţării"

| 18 aug, 09:19

Europarlamentarul Traian Băsescu avertizează că actuala criză provocată de pandemia de coronavirus ar putea să aducă sistemul sanitar la limită mai aproape decât estimau unii experţi. Potrivit statisticii făcute de Grupul de Comunicare Strategică pentru data de 17 august, au fost înregistrate 733 de noi îmbolnăviri cu virusul COVID-19, din numărul total de bolnavi 497 fiind internaţi în Unităţile de Terapie Intensivă.

"Sistemul se apropie de limită. Recomandarea mea publică, recomandarea pe care o fac Guvernului este să ia legătură cu state care au locuri la ATI, în mod deosebit cu Germania, să îşi rezerve capacităţi de a trimite oameni de a fi trataţi la ATI în afara ţării. Trebuie să vadă puţin viitorul şi să aibă discuţii la nivel guvernamental despre o posibilă rezervare a paturilor în ţări care au paturi la ATI. Nu spun că este atât de gravă, dar nu îmi poate garanta nimeni că poate fi gravă. Aş lua măsuri de prudenţă", a declarat fostul preşedinte Traian Băsescu la RomâniaTV.net.

Europarlamentarul avertizează că "riscă să intrăm într-o situaţia de criză". Fostul preşedinte a mai afirmat că gestionarea crizei sanitare de către Guvern este "scăpată de sub control", deoarece Executivul nu mai poate anticipa evoluţia acestei boli infecţioase.

"Ne apropiem de un prag psihologic de 500 de bolnavi la ATI. Nu m-aş juca, mai ales că România are experienţa Colectiv", a afirmat Băsescu.

Citeşte şi Care sunt motivele pentru care apar rezultate false la testarea pentru coronavirus

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ