BILANŢ CORONAVIRUS 17 AUGUST 2020: Sub 1.000 de cazuri noi, însă la jumătate din numărul de testări zilnice

| 17 aug, 12:46

Bilanţul cazurilor de noi îmbolnăviri cu coronavirus indică o scădere, fiind anunţat un nunmăr de 733 de pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19 în ultimele 24 de ore, la doar 6.390 de testări, potrivit unui comunicat al Grupului de Comunicare Strategică.

În ultimele 24 de ore de la ultima raportare au fost înregistrate 38 de decese, iar în unităţile ATI se află internaţi 497 de pacienţi.

Cele mai multe cazuri noi de infectări au fost înregistrate în judeţul Prahova (91 de cazuri), în timp ce în municipiul Bucureşti au fost descoperiţi 64 de bolnavi noi, iar în Argeş au fost depistaţi pozitiv cu COVID-19 56 de persoane.

Dintre testări, 6.390 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 4.518 în baza definiției de caz și a protocolului medical, iar 1.872 la cerere. Valoarea este aproape la jumătate din numărul de teste raportate în comunicatul din 16 august (11.846).

Conform statisticii publicate Grupul de Comunicare Strategică, 3 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 ani, 4 la categoria 50-59 ani, 10 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 12 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 9 decese la categoria de peste 80 de ani. 36 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar 2 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități.

Citeşte şi România a intrat în a patra lună de stare de alertă: Care sunt noile obligaţii în lupta împotriva coronavirusului

 

Virgil Musta, medicul-șef al Spitalului de Boli Infecțioase "Victor Babeș" din Timișoara a declarat, duminică, la România TV, că sistemul sanitar este în acest moment "la limită".
"Suntem într-o creştere în continuare a numărului de cazuri. Într-o pantă ascendentă a epidemiei. Numărul de pacienţi gravi a crescut. Locurile unde pacienţii necesită de oxigen sunt şi acestea pline. Suntem undeva la limită. Dacă se continuă trendul acesta, spitalele nu vor face faţă. Vor fi oameni care vor muri pentru că nu unde să beneficieze de oxigen. Nu au unde să se interneze şi vor rămâne în afara sistemului de sănătate", a susţinut medicul Virgil Musta.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ