Băsescu calcă în picioare statul de drept

| 14 dec, 2013

Traian Băsescu a făcut zilele aceastea, în contextul turului de forță pe care l-a făcut pe la diferite televiziuni și publicații, o serie de declarații extrem de controversate despre relația sa cu Parlamentul României și despre problemele de natură legală cu care se confruntă.

Începând prin a recunoaște că modul în care și-a atribuit casa din Mihăileanu a fost cel puțin „controversat” din punct de vedere moral, Traian Băsescu a ajuns, în încercarea sa de a distrage atenția de la ancheta Parlamentului privind terenul de la Nana, la amenințări privind dizolvarea Parlamentului.

Clipa sincerității lui Traian Băsescu este una dintre cele mai înfricoșătoare momente pentru democrația din România. Amenințările acestuia cu privire la dizolvarea Parlamentului sunt, din păcate pentru statul de drept, o urmare a formării comisiei parlamentare pentru anchetarea tranzacţiei terenului din comuna Nana, judeţul Călăraşi, şi modului în care a fost acordat creditul de aproape un milion de euro fiicei sale de către CEC Bank.

Deși propaganda din spatele campaniei de imagine a președintelui este bine organizată și se bucură de un sprijin mare din partea unui segment din presă, aceasta nu trebuie să inducă românii în eroare. Toate trăirile “patriotice” ale președintelui, toate atacurile, acuzațiile și țipetele au drept scop doar acoperirea scandalului privind terenul de la Nana și decredibilizarea Parlamentului – implicit, a comisiei care-l anchetează pe președinte.

Traian Băsescu a încercat zilele aceastea să profite de absolut orice subiect pentru a nu răspunde întrebărilor jurnaliștilor despre creditul luat de fiica sa în mod abuziv față de cetățeni.

Mai întâi a amenințat că va lăsa România fără buget, prin respingerea unor prevederi care – în mod complet subiectiv, nu îi convin. Apoi a trecut la atacuri calomnioase la adresa Guvernului, lansând acuzații fără niciun fel de fundament. Generând instabilitate politică pe parcurs și blocând plata salariilor și majorările prevăzute în bugetul pentru 2014, Traian Băsescu a ajuns până la nivelul de spirit de autoconservare în care este dispus să sacrifice democrația din România și întreg Parlamentul – ales prin vot liber de români – doar pentru a scăpa el de problemele de imagine.

A cere dizolvarea Parlamentului, fără a ține cont de prevederile constituționale și de nevoia de stabilitate politică pe care România o are în această perioadă crucială pentru economie, este un act apropiat de trădare națională. Pentru Traian Băsescu nu contează dacă românii își primesc pensiile, dacă bugetariilor le sunt mărite salariile, dacă economia crește. Pentru președinte, din păcate, este importantă doar salvarea propriei persoane, evitarea unor eventuale pedepse de natură penală și menținerea la putere prin diverse pârghii de presiune asupra justiției.

În toată această furtună declanșată de propaganda pro-Băsescu, cine mai are capacitatea să își amintească de telefoanele pe care președintele le-a dat procurorilor-șefi, de influența sa asupra președintelui CEC Bank pentru a primi un credit uriaș pe numele fiicei sale, de casa din Mihăileanu, de tăierile de pensii și salarii, de tot răul pe care l-a făcut președintele în ultimii aproape 10 ani (10 ANI!!!) de când este la putere.

Traian Băsescu dă foc țării pentru a se salva pe sine și, din păcate, nimeni nu reacționează! În cine să ne mai punem speranța?

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
17 dec, 2013
cantautor
pai,au mai ramas doar 3 oameni cinstiti:
Voiculescu ,Nastase si Ponta
eu zic sa ne punem speranta in ei...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ