Băsescu: Coaliţia de la Chişinău trebuie să facă tot posibilul pentru a se menţine la putere şi după 2014

| 29 noi, 2013

Actuala coaliţie de guvernământ de la Chişinău trebuie să facă tot posibilul pentru a se menţine la putere şi după alegerile parlamentare din 2014, în aşa fel încât procesul de integrare europeană a Republicii Moldova să poată fi ireversibil, a declarat preşedintele Traian Băsescu, vineri, la Vilnius.

'Prima referire la Guvernul R. Moldova şi la coaliţia care susţine acest Guvern: aş spune că au cel mai mare merit în parafarea completă a Acordului de Asociere, au avut curaj, în pofida unei opoziţii virulente şi trebuie să facă tot ce ţine de ei pentru a se menţine la putere şi după alegerile din 2014, în aşa fel încât să poată face procesul de integrare al Republicii Moldova ireversibil. Ei nu sunt în situaţia noastră, când, datorită spiritului forţelor politice, a fost ireversibil. De aceea meritul coaliţiei de guvernământ este enorm. Şi-au asumat o soluţie pe care opoziţia extrem de puternică nu o doreşte şi trebuie sprijiniţi', a spus Băsescu, la finalul Summitului Parteneriatului Estic de la Vilnius.

Preşedintele a afirmat că în cadrul la Summitului s-a pronunţat pentru 'eficienţă'.

'Am solicitat ca semnarea celor două Acorduri parafate vineri să se facă înainte de terminarea mandatului actualei Comisii Europene şi al Parlamentului European, astfel încât în 2014 să se treacă la ratificarea documentelor', a afirmat preşedintele Băsescu.

El a făcut referire şi la faptul că Acordul respectiv trebuie tradus în limbile oficiale ale UE.

'Este un obiectiv extrem de dificil, pentru că Acordul trebuie tradus în cele 23 de limbi oficiale ale UE. Dacă nu mă înşel, cu croata - 24 de limbi oficiale', a adăugat şeful statului.

El a mai spus că Republica Moldova, din punct de vedere cultural, nu se poate îndrepta spre Uniunea Euroasiatică.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ