Băsescu este iresponsabil. Şansa României este că nu mai depindem de FMI

| 25 ian, 2014

Preşedintele României Traian Băsescu nu are nimic de a face cu binele cetăţenilor.

Îşi urmăreşte propriul interes şi în lupta nebunească împotriva USL, pune ţara noastră într-o situaţie dificilă, ce ar putea afecta stabilitatea economică obţinută cu atâta muncă, prin refuzul de a semna acordul cu FMI. Bine că pe vreamea când la guvernare se afla PDL şi-a asumat cea mai cumplită lovitură dată românilor, de a tăia salarii şi pensii, iar acum pentru o creştere insignifiantă a accizei la carburanţi e în stare de orice numai să nu se aplice.

Preşedintele României se opune acordului cu Fondului Monetar Internaţional nu pentru că ar avea un motiv întemeiat ci pentru a lovi în USL, nepăsându-i de faptul că ţara noastră ar avea de pierdut. În cadrul negocierilor privind acordul de împrumut al României, FMI solicită majorarea accizelor pentru combustibil, însă Băsescu refuză să-şi dea acordul pe motiv că această măsură ar duce la creşterea preţurilor la toate produsele de baza. Argumentul Varanului de la Cotroceni nu are nimic de a face cu realitatea. În acest moment ţara noastră este stabilă din punct de vedere financiar, are creştere economică, se împrumută cu 11% mai puţin decât în 2013, are cea mai mică inflaţie şi nu ar fi nicio problemă o creştere insignifiantă a accizei la carburanţi, o creştere, însă, foarte utilă pentru buget pentru că se pot realiza mai multe investiţii.

Însă tot ce face bun Guvernul nu este pe placul lui Băsescu, care vrea să menţină România într-o stare de mediocritate, plină de sărăcie şi mizerie. Ura, dezbinarea şi conflictul sunt singurile principii ale politicii lui Băsescu. În cei 10 ani de mandat, România a regresat vizibil, iar o îmbunătăţirii a vieţii românilor din ultima perioadă nu este pe placul lui Băsescu pentru că ar arăta eşecul politicii acestuia. De aceea, Varanul face tot ce-i stă în putinţă pentru a stopa lucrurile bune din România. Iar semnarea acordului cu FMI ar însemna consolidarea stabilităţii economice şi creşterea încrederii partenerilor externi şi a investitorilor în ţara noastră.

Dacă Băsescu refuză să semneze acordul cu FMI până pe 5 februarie, cât timp delegaţia FMI se află la Bucureşti, ţara noastră nu va putea încheia acordut cu partenerii finaciari şi ar fi a doua amânare, după cea din decembrie 2013. Acest lucru va duce la scăderea investitorilor în România, pot creşte costurile de finanţarea ale ţării, pot scădea investiţiile străine directe şi poate afecta dezvoltarea ţării. Cu toate aceste, efectul acţiunii lui Băsescu ar putea fi controlabil pentru că România este stabilă macroeconomic. Guvernul dispune de rezerve solide de peste 5 miliarde de euro, iar BNR are rezerve valutare de 1,8 ori mai mari decât datoria externă pe termen scurt. Mai mult, România nu mai este dependentă de finanţarea externă cum era în trecut.

Tag-uri: FMI, traian basescu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

7 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
25 ian, 2014
dan
sal
acum ii avem pe naumovici ponta si braunovici basescu, e bine are cine sa aplice in romania protocoalele sionului
25 ian, 2014
IONICA
HOTII
HOTI LA PUSCARIE : NASTASE, ILIESCU , PONTA ,MITREA , HREBENCIUC , MAZARE , CONSTANTINESCU N , BECALI , DRAGNEA , FENECHIU , OPRISAN , STANESCU , PATRICIU , VINTU , ROMAN , SOVA , OPRESCU , TOTI CARE AU FURAT TARA ASTA DE NU MAI AVEM NIMIC .
25 ian, 2014
ionica
DL. BASESCU
BASESCU VA RAMINE IN ISTORIE CA CEL MAI CURAJOS PRESEDINTE INPOTRIVA HOTILOR , MULTI IL VOR PLINGE , ASA CUM IL PLINGEM PE CEAUSESCU ACUM.
25 ian, 2014
uili
spanac
1.) Pensiile nu au fost taiate in guvernarea BOC!
2.) Cresterea cu 60 de bani a costului benzinei este o bomba cu efect intarziat asupra situatiei economice si asa fragile.
3.) un articol la comanda nedocumentat si contind infromatii false descalifica "scriitorul" si pe cel care publica - exceptiile intaresc regula!

Deci despre articol: -Spanac!
25 ian, 2014
plm
basascu
pai daca guvernul are reZerve de ce plm mai este nevoie de acordul cu fmi ??
25 ian, 2014
alex
vorbe!!
Vad ca autorul este tanar si ma mir ca nu e in stare sa rationeze si scrie
doar sa aiba un articol in plus pt contractul de prestari servicii.
25 ian, 2014
gigel
vorbe grele
de ce nu vorbesti frumos ................ ,esti nepotul lui ponta ?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ