Băsescu l-a dat în judecată pe Sorin Roşca Stănescu

| 04 noi, 2013

Purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Sector 2, Bogdan Alex Arghir, a confirmat, luni,  că la instanţă a fost înregistrat un dosar în care preşedintele Traian Băsescu l-a chemat în judecată, în civil, pe senatorul liberal Sorin Roşca Stănescu.

Potrivit lui Bogdan Alex Arghir, dosarul are ca obiect 'pretenţii - obligaţia de a face'.

Senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu a scris, luni, pe blogul său, că a aflat din presă că Traian Băsescu l-a acţionat în judecată, pentru declaraţiile pe care le-a făcut în legătură cu complicitatea acestuia, în calitate de înalt demnitar al statului, în proiectul Roşia Montană.

'Aştept cu multă curiozitate să văd cum se va derula acest proces. Fac precizarea că, de mai mulţi ani, pe rolul instanţelor se află de asemenea o cauză juridică care ne implică. Procesul în care eu l-am reclamat pe preşedintele Traian Băsescu pentru că, în calitatea pe care o deţine, şi-a permis să mă acuze de şantaj', a spus Roşca Stănescu.

El explică motivele pentru care susţine că Traian Băsescu a devenit 'complice'.

'Comisia specială instituită de Parlamentul României este în plin proces de elaborare a unui raport. Cu certitudine nu vor fi ocolite nenumăratele ilegalităţi săvârşite, de-a lungul timpului, de importanţi funcţionari ai statului, prin care Gold Corporation a obţinut o serie de favoruri, prin prejudicierea avutului public. Traian Băsescu, în calitate de preşedinte al României şi de principal beneficiar al informaţiilor furnizate de comunitatea serviciilor secrete, nu avea, de-a lungul timpului, cum să nu fie pus la curent, în detaliu, cu o serie de acte şi fapte ilegale care, iată, într-un termen record, au intrat în posesia membrilor Comisiei Roşia Montană. În consecinţă, nereacţionând, ci, dimpotrivă, făcând repetate declaraţii în favoarea acestui proiect, Traian Băsescu a devenit complice', afirmă senatorul liberal.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
04 noi, 2013
zoe
oare cand se va opri acest SRS,cum cineva nu este pe placul lui incepe sa-l denigreze,ar trebui sa se lase de politica ca de cand a ajuns aici numai scandal este vs ponta

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ