Sorin Roșca Stănescu: Traian Băsescu are milioane de euro în paradisuri fiscale

| 05 noi, 2013

Senatorul liberal Sorin Roșca Stănescu îl acuză pe președintele Traian Băsescu de faptul că ar avea conturi nedeclarate, alimentate de diverse companii cu milioane de euro, în paradisuri fiscale.

Scandalul dintre Sorin Roșca Stănescu și Traian Băsescu nu este nou, președintele dându-l în judecată pe fostul ziarist pentru afirmații legate de presupusa implicare în proiectul Roșia Montană.

„Celui care ieri m-a dat in judecata pentru ca am spus, in calitate de senator PNL, cateva adevaruri scandaloase vizand legaturile frauduloase pe care le are cu Gold Corporation in afacerea Rosia Montana, ii atrag astazi atentia asupra propriilor sale conturi. Din strainatate. Depozite de bani. In sucursale bancare situate in Seychelles. Banii din aceste depozite provin de la o serie de corporatii. Cum ar fi: Asia Invest, Newmont Mining Corporation, Grupul Tester, Westport Communcations, Upetrom Trading, Astalvi, Technostrate si, fara doar si poate, RCS-RDS.”, a scris SRS pe blogul său.

În continuare, Roșca Stănescu i-a băgat în aceeași poveste și pe Elena Udrea sau fostul șef al DNA, Daniel Morar, care și ei ar beneficia de sume imense de la companii străine.

„Cand ma refer la depozitele bancare detinute de Traian Basescu, ma gandesc nu numai la milioanele de euro din Mauritius Commercial Bank, dar si la depozitele detinute de Elena Udrea in aceeasi sucursala si chiar de Marius Daniel Morar. (...) Una din platile importante facute anul trecut, in valoare de zeci de milioane de dolari – echivalent euro – au provenit de la Newmont Mining Group, iar beneficiar a fost domnul Traian Basescu”, arată SRS.

Pentru a-și credibiliza informațiile, senatorul oferă câteva date concrete legate de presupusul traseu al banilor negri către conturile secrete ale președintelui.

„Iata, in cele ce urmeaza, cu titlu de exemplu, unul dintre traseele acestor fonduri: banii lichizi ai firmelor din Romania, reprezentand in ultima instanta evaziune fiscala, ajung in nord-estul Italiei, in localitatile Madonna del Capiglio, Malle sau Dimaro, de obicei, prin intermediul unui autorurism Audi negru, cu numar de inmatriculare BC – 69 – FGC. Aici, o persoana, fost membru al unui serviciu secret, preia transportul de bani si il transmite unui reprezentant Eurotrend Investment S.A., societate elvetiana. Din Elvetia, banii ajung in bancile din Seychelles.”

SRS încheie cu declarația că deține scrise probe pentru afirmate, spunând că este dispus să facă față unui nou proces cu președintele.

„Sunt tare curios sa vad ce se va intampla in justitie atunci cand, vor fi facute publice probele. Cu subiect si predicat. Si, dupa caz, cu fotografii, inregistrari audio si copii dupa documente oficiale.”

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ