Cât îl mai tolerează Crin Antonescu pe Sorin Roșca Stănescu în PNL?

| 01 noi, 2013

Rămâne de văzut care va fi riposta lui Crin Antonescu, având în vedere că a cam epuizat măsurile administrative la adresa senatorului Sorin Roșca Stănescu și, ultima pe listă, ar mai fi doar excluderea din partid.

Încă o voce s-a alăturat, surprinzătoare, comentariilor și atacurilor oportunist acide ale opoziției pe marginea acuzelor lansate de premierul Victor Ponta pe tema neconstituționalității Codului Insolvenței. Sorin Roșca Stănescu a declarat că premierul Victor Ponta ar trebui să retragă acuzațiile grave făcute la adresa Curții Constituționale și să își ceară scuze cât mai repede. Ceea ce nu a surprins în cazul atacurilor din partea vicepreședintelui PDL, Cătălin Predoiu sau a europarlamentarului Elena Băsescu, vine ca un atac neașteptat, având în vedere că interpelarea este făcută de un senator liberal.

Cel care și-a făcut un obicei din a ataca sistematic instituțiile statului pe care le acuza de partizanat și dosare politice, a fost acuzat recent de fals în declarații și incompatibilitate de ANI. Înainte de acest detaliu cât se poate de jenant al CV-ului său politic, senatorul a executat diatribă și analiză politică benevolă, aducând relațiile și așa tensionate dintre liderii USL la cote de criză maximă. Consecința atitudinii sale iresponsabile o cunoaște toată lumea și, atunci când s-a umplut paharul, liderul liberal Crin Antonescu s-a dispensat de serviciile sale de consiliere.

Cea mai bună caracterizare a sa, la apogeul crizei pe care a determinat-o în USL, a venit din partea seniorului liberal Mircea Ionescu Quintus. Președintele de onoare al PNL a declarat că Sorin Roșca Stănescu "a devenit prea repede parlamentar" și nu s-a sfiit săl amenințe cu excluderea din partidul liberal. Chiar dacă la acea vreme Crin Antonescu și-a luat precauția să nu-l elimine pe guralivul senator concomitent cu plângerile la adresa sa din partea social-democraților, nimeni nu și-a făcut iluzii. Antonescu l-a mazilit pe senatorul editorialist ca să-i ofere satisfacție partenerului politic din USL, premierul Victor Ponta. Ofensa aceasta a lăsat răni grele în orgoliul supradimensionat al senatorului liberal, de aici rezultă și unitatea în cuget și în simțiri în care un liberal critică premierul USL cot la cot cu PDL și oamenii președintelui.

Rămâne de văzut care va fi riposta lui Crin Antonescu, având în vedere că a cam epuizat măsurile administrative la adresa senatorului și, ultima pe listă, ar mai fi doar excluderea din partid. Pe Crin Antonescu nu-l mai putem suspecta de mari simpatii la adresa celui care s-a dovedit un subaltern politic dificil și compromițător. Ceea ce îi îngreunează de fapt decizia liderului liberal este că acesta nu ar vrea să îngroașe tabăra dezertorilor lui Chiliman prin excluderi disciplinare din PNL. Însă conjunctura îi forțează deopotrivă mâna și prudența președintelui PNL și, așa cum s-a văzut și acum în cazul senatorului Sorin Roșca Stănescu, cel pe care nu-l lași ”să moară” nu te lasă să trăiești...

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ