ANI îl acuză pe liberalul Sorin Roşca Stănescu de săvărşirea infracţiunii de fals în declaraţii

| 15 oct, 2013

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în vederea cercetării senatorului PNL Sorin Roşca Stănescu pentru săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii, după ce acesta nu şi-a trecut în declaraţiile de avere conturi ale copiilor lui deschise la bănci din România şi Elveţia, unde deţine 63.000 de euro şi 177.000 de franci elveţieni. De asemenea, Stănescu a fost declarat incompatibil.

Potrivit unui comunicat al Agenţiei remis marţi presei, Sorin Roşca Stănescu nu a menţionat în declaraţiile de avere depuse la 19 decembrie 2012 şi 4 martie 2013 valoarea activelor financiare (depozite) deţinute de copiii minori ai acestuia la bănci aflate atât pe teritoriul României, cât şi în străinătate.

Valoarea totală a activelor financiare nemenţionate de Sorin Roşca Stănescu în declaraţiile de avere şi care se regăsesc la băncile aflate pe teritoriul României este de 63.638 euro, iar valoarea conturilor deschise la o instituţie bancară din Elveţia este de 177.035 franci elveţieni (aproximativ 143.000 euro).

De asemenea, ANI a sesizat şi Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, având în vedere existenţa indiciilor temeinice privind posibila încălcare de către Sorin Roşca Stănescu a Legii nr. 656/2002 pentru prevenirea şi sancţionarea spălării banilor, precum şi pentru instituirea unor măsuri de prevenire şi combatere a finanţării actelor de terorism.

Pe de altă parte, ANI susţine că Sorin Roşca Stănescu s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 19 decembrie 2012 - 16 aprilie 2013, deoarece a deţinut simultan calitatea de senator şi funcţia de administrator în cadrul SC Aero Marina Club SRL.

Potrivit ANI, Sorin Roşca Stănescu nu a respectat dispoziţiile art. 82, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 161/2003, care prevăd: 'Calitatea de senator este incompatibilă cu funcţia de administrator la societăţile comerciale'.

Agenţia mai arată că Sorin Roşca Stănescu a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază, iar senatorul liberal a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere scris.

În replică, Sorin Roşca Stănescu susţine că acuzaţiile sunt scandaloase. "Absolut scandalos. În cursul dimineţii, reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale de Integritate au contactat jurnaliştii în audiovizual pentru a-i informa <<pe surse>> că mi-au pregătit un dosar penal pentru declaraţii în fals privind sume de bani ale copiilor mei minori, aflate de mai mulţi ani de zile în diverse conturi bancare. Ei au fost informaţi că această ştire bombă se află sub embargou până la ora 16.00. Pe site-ul ANI, evident, nu există nimic. Şi nici nu mi-a fost comunicat ceva în scris referitor la concluziile la care au ajuns inspectorii.", susţine senatorul PNL.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ